Falat bontott le az elnökség

Balogh Roland
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar uniós elnökséggel megszűnt a különbség Kelet- és Nyugat-Európa között – idézte Martonyi János Laurent Wauquiez francia EU-ügyi államtitkár kijelentését a parlamenti EU-elnökségi munkacsoport tegnapi, utolsó ülésén. Az elnökségi munkát, a magyar fél év eredményeit értékelve a külügyminiszter köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az uniós elnökségi munkában. Robák Ferenc, az EU-elnökség operatív kormánybiztosa azt hangsúlyozta, a költségek összességében mintegy tízszázalékos megtakarítása mellett, „kiszervezések nélkül” takarékos és magas színvonalú rendezést tudtak megvalósítani.
Szabó Vilmos (MSZP), a munkacsoport társelnöke szerint „kicsit balhés” volt az elnökség, a fél év alatt „rekordot döntött” a Magyarországról megjelent negatív hírek száma. Hozzátette, a munkacsoport tevékenysége példaértékű volt. Az ülés végén elfogadott közös állásfoglalást egyedül a Jobbik nem írta alá, Balczó Zoltán alelnök azt mondta, az EU-elnökség megfelelt a brüsszeli elvárásoknak, ám jelezte, pártja úgy látja, a gazdasági kormányzás nem szolgálja Európa és Magyarország érdekeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.