Rosszul lett a gyilkosságsorozat koronatanúja

Visszavonta a romagyilkosság-sorozat vádlottjaira tett számos terhelő vallomását tegnap a Pest Megyei Bíróságon F.-né Éva. A koronatanúnak számító asszony bírósági meghallgatását azonban félbe kellett szakítani. F.-né ugyanis rosszul lett, amikor a bíró arról kérdezte, hogy Kiss Árpád milyen ruházatot viselt 2009. augusztus 3-án, a kislétai gyilkosság napján.

Vona Adrienn
2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisi, bíróság előtt tett vallomásom idején rádöbbentem, hogy minden szónak jelentősége van. Nem élhetek tovább azzal a teherrel, hogy bárkit az én vallomásom miatt ítéljenek el – magyarázkodott a bírói tanács előtt tegnap F.-né Éva, a romagyilkosság-sorozat koronatanúja. Amint az ismert: F.-né a Perényi 1 nevű debreceni szórakozóhely megbízott üzletvezetőjeként a főnöke és a barátnője volt Kiss Árpád elsőrendű vádlottnak, míg Kiss István másodrendű, Pető Zsolt harmadrendű, illetve Csontos István negyedrendű vádlottal munkatársi viszonyt ápolt.
Az asszony tegnap számos olyan rendőrségi szakban tett vallomását visszavonta, amelyben terhelően nyilatkozott az emberölés-sorozat vádlottjairól. Indoklásul azt mondta, a vallomástételkor nem volt egészséges, illetve önmagát okolta, amiért nem vett észre dolgokat. Állítása szerint nem tudta, hogy gyilkosság után nyújtott segítséget, amikor munkatársainak elakadt autóját kiszabadíttatta, és nem volt tudomása arról sem, hogy telkén és munkahelyén a vádlottak fegyvereket rejtegetnek. F.-né többek között leszögezte azt is, hogy a vádlottak nem a kislétai gyilkosság napján jelentek meg feldúlt állapotban a Perényi 1 nevű szórakozóhelyen. Mint mondta, a dátumokban korábban azért tévedett, mert a nyomozókkal beszélgetve „összeállt a fejében egy kép arról, hogy a munkatársai lehetnek az elkövetők”, és a kihallgatótisztek elvárásainak próbált megfelelni.
Az asszonyt ezen kijelentése után Miszori László bíró figyelmeztette a hamis vád és a hamis tanúzás büntetőjogi következményeire, és bírság kiszabását is kilátásba helyezte, de F.-né kitartott a vallomás visszavonása mellett. A bíró többször rákérdezett, hogy a rendőrség ajánlott-e alkut, hogy ne emeljenek ellene vádat a 2009. április 22-i tiszalöki gyilkosság utáni segítsége miatt, de a nő nemmel válaszolt, azt hangoztatva, egy különleges tanúvédelmi programba akarták csak bevonni, de az azért nem valósult meg, „mert nem tudott annyit”.
F.-né tanúmeghallgatását akkor kellett félbeszakítani, amikor a bíró azt kérdezte, hogy a kislétai gyilkosság napján milyen ruhában volt Kiss Árpád. Az asszony ekkor a magas vérnyomására panaszkodott, ami miatt a tárgyalást a bíró berekesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.