Szennyvízben kutattak kokain után

Az európai nagyvárosok közül Antwerpenben a legnagyobb a szennyvíz kokainkoncentrációja. A belga metropolis csak kevéssel előzte meg a holland Amszterdamot és a brit fővárost. Angliában a hónap elején rekordmennyiségű kokaint foglaltak le a hatóságok.

Hírösszefoglaló
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antwerpenben a legmagasabb a szennyvíz kokaintartalma a huszonegy európai nagyvárosban végzett vizsgálatok szerint – idézte honlapján a német Stern magazin a belga híradást. A Gazet van Antwerpen vasárnapi kiadásában számolt be a vizsgálatról, amelyet a helyi egyetem munkatársa kommentált. Ezek szerint a szakemberek drogok – kokain, amfetamin, ecstasy, heroin és metadon – maradványai után kutattak. Mint megállapították, a kábítószernyomok koncentrációja különösen ott magas a szennyvízben, ahol az adott anyagokat előállítják, illetve nagy számban fogyasztják. – Ezért Belgiumban és Hollandiában különösen az ecstasy és az ajzószerek maradványainak koncentrációja jelentős a szennyvízben – fejtette ki Van Nuijs.
Érdemes megjegyezni, hogy a belga város csak kevéssel végzett Amszterdam és London előtt. Dél-Angliában augusztus elején mintegy 300 millió font értékű kokaint foglalt le a brit határőrség, ami rekordfogásnak számít az ország történetében – közölte az MTI. Nagy-Britanniát a francia hatóságok értesítették májusban a gyanúsnak vélt hajóról. A luxusjachtra júniusban a dél-angliai Southampton kikötőjében találtak rá, és a jármű egyik, speciális tervezésű kabinjában 1,2 tonnás kokainszállítmányra bukkantak. Az angolokkal együttműködve augusztus első hetében a holland és a belga rendőrség őrizetbe vett hat személyt. A luxusjachton Venezuelában rejtették el a kábítószert, majd a járművet egy teherhajón szállították át Dél-Angliába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.