Röviden

MTI
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyengébb jent szeretne Japán
Minisztertársaival egységfrontot alakított az erős jen ellen az új japán gazdasági miniszter: Furukava Motohisza a pénzügyminiszterrel, a kereskedelmi és energiaügyi tárca új vezetőjével, valamint a tavaszi természeti és atomkatasztrófa utáni helyreállítást koordináló miniszterrel abban állapodott meg, hogy gyors intézkedéseket hoznak a túlértékelt jen negatív hatásainak felszámolására. (MTI)

Gordon Brown, a reménytelen
Fél év alatt megoldhatónak tartotta Gordon Brown volt brit kormányfő a világgazdaságban elhatalmasodó pénzügyi válságot – egyebek mellett ez derül ki Brown volt pénzügyminiszterének súlyos bírálatoktól hemzsegő új memoárjából, amelyben a munkáspárti politikus „reménytelennek” nevezte volt főnöke vezetési stílusát. (MTI)

Fontos lenne az önfoglalkoztatás
A kézműipari szakmáknak nagyon jelentős a szerepe az önfoglalkoztatásban, az iparszerűen dolgozó mesterek pedig több, általában három-öt munkavállalónak is állást adnak kisvállalkozásaikban – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy szombati konferencián. A vezető hozzátette: a válság a kézműipari szakma gyakorlóinak teljesítményét is visszavetette. (MTI)

Nem nyerhet a GMO-lobbi
Bármekkora nyomás is érkezik a külföldről, cégektől, politikusoktól, hozzászoktam a küzdelemhez, és nem hátrálok meg – nyilatkozta a vidékfejlesztési miniszter a Magyar Hírlapnak arra a felvetésre, hogy a génmanipulált vetőmagokat gyártó cégek lobbistái a kormánypártok soraiba is beférkőzhettek.
Fazekas Sándor kijelentette, hogy mentességünk nemzetstratégiai kérdés, és a kormány elutasítja a GM vetőmagok beengedését. (MTI)

Eredményes volt a konzultáció
Sikeres az a fogyasztóvédelmi konzultáció, amelyet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság július közepén indított, és amely arra irányult, hogy bárki elmondhassa véleményét az intézményrendszerről, a leggyakoribb problémákról, a jövő lehetséges irányairól. Az eddig feldolgozott több ezer válasz eredményeképpen megállapítható: a fogyasztók úgy vélik, még nem tart ott az ország, hogy enyhíteni lehetne a szabályok szigorán, a hatósági munka intenzitásán. (MTI)

Már valóban erősek a kínaiak
Egy év alatt több mint harmadával növelte profitját az ötszáz legnagyobb kínai cég, amelyek közül az idén már 69 kapott helyet a Forbes magazin globális listáján. Bevétele alapján idén is a Sinopec olajvállalat a legnagyobb cég Kínában. A cégnek a tavalyi 1,97 ezer milliárd jüanos (59,6 ezer milliárd forint) bevétele hozta meg az elsőséget, a globális listán ez 22. helyet jelent. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.