Már nosztalgiázhatunk a BKV karácsonyi járművein

Elindult a fényvillamos, illetve egy szintén LED-ekkel díszített troli.

RZ
2014. 12. 08. 19:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fényvillamost hatodik alkalommal indította el a BKV, az UV típusú, a 60-as években gyártott nosztalgiajármű hétköznapokon a 2-es, hétvégén és ünnepnapokon a 19-es vonalon közlekedik, illetve december 22-én késő este a 14-es vonalon is lehet majd utazni vele. A járművet 3,5 kilométernyi fényfüzér borítja, amelyen 39 200 hidegfehér és kék LED világít.

A tavaly január elsejével kivont ZIU trolik közül egyet szintén fényfüzérrel díszítettek fel, ez a 72-es vonalon szállít utasokat, a szovjet gyártmányú járművön 5300 LED világít. Mindkét nosztalgiajárat normál díjszabással, délután fél négytől késő estig közlekedik, de egyik járat sem szállít utasokat december 24-én és 31-én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.