Gyurcsány elmondta, mi jön az ultimátum után

A DK elnöke nem tesz feljelentést. Úgy véli, Orbánnak „egyetlen lehetősége maradt: imádkozhat”.

MN
2017. 04. 27. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tesz feljelentést Gyurcsány Ferenc az általa állítólag látott titkos dokumentumok miatt, amelyek állítólag bizonyítják a Fidesz törvénytelen finanszírozását, így Orbán Viktor orosz zsarolhatóságát – írja az Index.

A DK elnöke 72 órás ultimátumot adott a miniszterelnöknek, hogy tisztázza magát, így a portál megkérdezte tőle, mi lesz a következő lépés, miután lejárt ez a 72 óra. Gyurcsány közölte: azért nem tesz feljelentést, mert nincsenek a kezében azok a bizonyos dokumentumok, évekkel korábban szóban tájékoztatták a létezéséről, de csak most látta a saját szemével, ezért nem beszélt eddig róla.

Gyurcsány elismerte: furcsának tűnhet, hogy úgy beszélt erről, hogy nincsenek kezében papírok, de „hatalmas volt a dilemma”, ugyanis ha később kiderül, hogy tudott a papírokról, de nem szólt róla, az számára politikai értelemben „gyilkos lehet”, így vállalta a kockázatot, hogy nem marad csendben.

Ezzel az ultimátummal azt akarta elérni, hogy világossá váljon Orbán álláspontja, és szerinte beszédes, hogy Orbán nem tagadott semmit – igaz, Gyurcsány konkrét, perelhető állítást alig fogalmazott meg.

Gyurcsány ennél többet nem árult el az iratokról, de azt mondta, „nem tettem le arról, és ezt ajánlom komolyan venni, megszerzem a dokumentumokat, és abban a pillanatban nyilvánosság elé tárom”.

A DK elnöke Facebook-oldalára azt írta, „a 72 óra lejárt, a miniszterelnök nem tisztázta magát és nem indított jogi eljárást. Korábbi állításaimat fenntartom. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy amennyiben az általam látott dokumentumok hitelesek, a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket és elárulta a hazáját. Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik. Biztosíthatom arról, hogy minden törvényes eszközzel azon leszek, hogy állításaimat a dokumentumok megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával bizonyítsam.”

Hozzátette: a miniszterelnöknek „egyetlen lehetősége maradt, imádkozhat, hogy a dokumentumok ne kerüljenek nyilvánosságra, mert ez nem egyszerűen politikai bukásához, hanem évtizedes börtönbüntetéshez, emberi, morális, politikai megsemmisüléséhez vezet”.

Ismeretes, Gyurcsány korábban azt mondta, elvárja Orbán Viktortól, hogy vagy tisztázza magát, vagy pedig 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért, amelyek szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. A Fidesz-frakció válaszul közölte: „Gyurcsány Ferenc egyszerűen meghülyült”, „mindig is tudtuk, hogy bolond lyukból bolond szél fúj”. Orbán Viktor pedig szerdán úgy fogalmazott, Gyurcsánynak nem jogi segítségre lenne szüksége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.