Terror Háza: barbár támadás érte a múzeumot

Múlt csütörtökön az egyik tüntető festékkel dobta meg a múzeum épületét.

MTI
2017. 04. 18. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békés Márton kedden, az épület előtt tartott sajtótájékoztatón különösen méltatlannak és visszataszítónak nevezte a történteket annak fényében, hogy az esemény idején még égtek a holokauszt magyar áldozatainak emlékére gyújtott mécsesek a múzeum párkányán.

„Ne legyenek kétségeink: a támadás a hősök és az áldozatok ellen ment” – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy az elmúlt másfél évtizedben hatmillióan keresték fel a főváros leglátogatottabb – a hősök és az áldozatok történelmi emlékhelyeként is szolgáló – történeti múzeumát, amelynek falán Mindszenty József hercegprímás, bíboros emléktáblája és számtalan 1956-os hős arcképe is látható.

Éppenséggel az ő arcképük és emléktáblájuk mellett érte támadás a falat, bemocskolva ezzel az antikommunista hősök arcképeit – jelentette ki a kutatási igazgató, arra kérve minden jóérzésű magyar embert, hogy az intézményhez hasonlóan ítélje el mélységesen a történteket. Hozzátette, elvárják, hogy a tettesek sürgősen kérjenek bocsánatot.

Miután Áder János köztársasági elnök aláírta a lex CEU-ként ismertté vált törvényt, Gyulás Márton festékkel dobálta meg a Sándor-palotát. Erre válaszul Magonyosi Árpád csütörtök este megdobta vízfestékkel a Terror Házát, mert tesztelni akarta, vajon Gulyás Mártonhoz hasonlóan őt is elviszik-e a rendőrök. A helyszínen a rendőrök igazoltatták a tiltakozót, és tájékoztatták, hogy büntetőfeljelentést fognak tenni, de végül nem állították elő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.