Gulyás szerint nem lehet kijelenteni, hogy előre megnyerhető a választás

A Fidesz az idősek mellett a fiatalokat is megszólítaná a kampány alatt.

MN
2017. 10. 09. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz új frakcióvezetője, Gulyás Gergely nyilatkozta a Mandiner.hu-nak, hogy amíg korábban jobban be tudták vonni a fiatalokat, most már kevesebben tennének a kormánypártokért. A legnagyobb problémának a politikai elitben a kompromisszumkötés hiányát tartja. Ami a jövő évi parlamenti választást illeti, szerinte még nem szabad elhinni, hogy azt már előre megnyerték. Botka László visszalépését sem gondolja a centrális erőtér végének. Elképzelhetőnek tart továbbá egyfajta együttműködést, koordinált kampányt a baloldal és a Jobbik között, de azt semmiképp nem gondolná formális szövetségnek. Megemlítette azt is, hogy a közvélemény-kutatások szerint a balliberális oldal pártjai együtt ma is több szavazatot kapnának, mint a Jobbik. Frakcióvezetőként Gulyás Gergely az őszi ciklusban fő feladatának azt tartja, hogy biztosítsa a stabil politikai támogatást a kormánynak, valamint hogy minden segítséget megadjon azoknak a fideszes és KDNP-s képviselőknek, akik egyéni választókerületben indulnak újra mandátumért – írja az MTI.

Az eldurvuló közéleti hangnemmel kapcsolatban Gulyás Gergely azt mondta: ha az ellenzék felismerné, hogy számára politikailag sem érte meg, hogy nem jött létre nemzeti egység bevándorlásügyben, akkor „talán változhat a közélet stílusa”. Az a hangnem, amit „az ellenzék megenged magának”, alkalmas lehet arra, hogy híveit fanatizálja és gyűlöletet keltsen a kormánypártokkal szemben, „de a csendes és mérsékelt többség szimpátiájának elnyerésére aligha” – jelentette ki.

Az ukrán oktatási törvényt a frakcióvezető úgy kommentálta: tűrhetetlen annak elfogadása, és a kormány mindenki figyelmét fel kívánja hívni a jogszabály tarthatatlanságára. Az anyanyelven való oktatás „brutális korlátozása” minden, a kisebbségi nyelvhasználat területén létező európai jogi normával és a két ország közötti alapszerződéssel is szemben áll – jelentette ki. Hangsúlyozta: Ukrajna a területi integritása tekintetében is elveszíti az erkölcsi alapot arra, hogy a nemzetközi jogra hivatkozzon, ha egyébként más területen két lábbal tiporja azt – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.