Jön a kínai miniszterelnök, napokig lezárások lesznek Budapesten

A főváros több pontján is forgalomkorlátozásokra kell számítani.

MN
2017. 11. 26. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína–Kelet-Közép-Európa-csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több pontján már vasárnap – írja az MTI.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szerdáig elzárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és azok környékét, továbbá a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között.

A 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől lesz elérhető. A 105-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik, a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti szakasz kimarad, a Boráros tér felé induló 15-ös és 115-ös busz a 9-es járat vonalára terelve jár a Kossuth tér és az Üllői út között, a 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát vasárnap 14-15 óra körül 15–30 percre korlátozzák.

Délután 14 és 16 óra között nem jár majd a kisföldalatti, 15 óra körül az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszának forgalmát is korlátozzák, 15.30 körül az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződését is lezárják néhány percre. A budai Vár, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca, valamint az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésének forgalmát 17.30 és 20.30 között két alkalommal fél órára korlátozzák, emiatt módosul az 5-ös, a 16A és a 178-as busz közlekedése.

A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, hogy aki a belvárosba tart, ezeken a napokon lehetőség szerint ne gépkocsival közlekedjen, válassza a kötött pályás közösségi közlekedési járatokat.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója arra kérte az utasokat, hogy szánjanak a szokásosnál hosszabb időt a repülőtérre kijutásra, és legalább két órával a járat indulása előtt érjenek ki, indulás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális forgalmi hírekről.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a Li Ko-csiang kínai miniszterelnök látogatásához kapcsolódó személyvédelmi feladatokat – a belügyminiszter kijelölése alapján – a TEK látja el. A nemzetközileg védett személy biztosítására a TEK a szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket életbe lépteti, és a látogatás végéig fenntartja, a korlátozásokról a TEK honlapján lehet tájékozódni.

Li Ko-csiang vezetésével tartják meg hétfőn a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködési keretének (16+1) következő csúcstalálkozóját Budapesten. Kedden Orbán Viktor és Li Ko-csiang kétoldalú, hivatalos államközi tárgyalást is folytat egymással, illetőleg lesznek további bilaterális egyeztetések több térségbeli ország kormányfőjével – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.