Ismét nyomozás indult a Rác fürdő felújítása miatt

Hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Rác fürdő felújításával kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség, miután az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentést tett.

NT
2012. 11. 01. 0:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1 Híradójában elhangzott: a gyanú szerint a Rác fürdő felújítására a Magyar Fejlesztési Bank 2005-ben - a véleményező testületek aggályai ellenére – fedezet nélkül nyújtott több mint hatmilliárd forint hitelt a beruházásra létrehozott, 75 százalékban magántulajdonú Rác Nosztalgia Kft.-nek. A cég csődbe ment, a főváros pedig nem talált olyan üzemeltetőt, amelyik vállalta volna a hitel törlesztését, így a felújított fürdő azóta sem működik.

A büntetőeljárás lefolytatására a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztályát jelölték ki.
A fürdő felújításával kapcsolatban a BRFK-n szintén hűtlen kezelés miatt 2009-ben már indult nyomozás, azt azonban az eljárást bűncselekmény hiánya miatt tavaly szeptemberben megszüntették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.