Hagyó-per: az ügyvezető nem hibáztatja magát

A Batthyány téri és békásmegyeri állomás utastájékoztató rendszerét 2007-ben a C. C. Soft Kft. készítette.

TK
2013. 11. 12. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szentendrei HÉV Batthyány téri és békásmegyeri állomása közötti utastájékoztató rendszerét 2007-ben a C. C. Soft Kft. készítette, de a vádirat szerint a mai napig nem sikerült eredményes próbaüzemet produkálnia. A felszámolás alatt álló gazdasági társaság korábbi ügyvezető igazgatójának állítása szerint, a hibák legtöbbször abból adódtak, hogy „külső behatás érte” a kijelzőket.

Korábbi szakértői vélemény szerint a háztartási használatra tervezett LCD-televíziók teljesen alkalmatlanok az utastájékoztatásra, mert lényegesen rövidebb a használati idejük, napsütéses időben nem lehet az információt leolvasni róluk, belső térben csak korlátozottan lehet utastájékoztatásra használni, valamint „házi barkácsolásnak” minősítette a tájékoztató rendszer bizonyos elemeit.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró kérdéseire a tanú többször is azt válaszolta, hogy a napi ügyekbe nem folyt bele.

A vádirat szerint a C. C. Soft Kft. 85 millió forintos ajánlattal nyerte el a közbeszerzést, ezt később annak ellenére 99 millió forintra emelték, hogy az ipari kijelzők helyett a lényegesen olcsóbb háztartási televíziókat építették be a rendszerbe.

Homonnai János ügyész kérdésére a tanú elmondta, több cégtől kértek árajánlatot a kijelzőkre, amelyek feltételezése szerint ipari LCD-táblákra vonatkoztak, ennek ellenére egy háztartási készülékeket forgalmazó áruházzal kötöttek szerződést televíziók szállítására.

A bíróság kérdésére a BKV két korábbi vezetője, Antal Attila harmadrendű és Balogh Zsolt negyedrendű vádlott sem akart reagálni a tanú által elmondottakra.

A főügyészség szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig megközelítőleg 1,5 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. A bizonyítási eljárás csütörtökön újabb tanú meghallgatásával folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.