A börtönrádiók is elhallgattak

Szerződést bontottak az Adj Hangot Egyesülettel a büntetés-végrehajtási intézetek.

MN
2017. 10. 14. 10:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A börtönrádiók a múlt héten országszerte elhallgattak, miután a Börtönrádiónak helyet adó mindhárom büntetés-végrehajtási intézet azonnali hatállyal felmondta az együttműködési szerződést az adót működtető Adj Hangot Egyesülettel – írta a szervezet a közleményében azt követően, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) egyoldalúan október elsejei hatállyal felmondta a tizennyolc éve élő kétoldalú megállapodást a Magyar Helsinki Bizottsággal.

Az Adj Hangot Egyesület 2014 szeptemberében írt alá megállapodást a Váci Fegyház és Börtön parancsnokával, majd 2015-ben a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai objektumának vezetői is úgy döntöttek, hogy a reintegrációt a Börtönrádió innovatív módszerével teszik még hatékonyabbá. A megállapodások értelmében az egyesület mentorai rádiós képzést nyújtottak a fogvatartottaknak, akik – a mentorok folyamatos segítségével – saját műsort szerkesztettek társaiknak.

Az együttműködés felbontásának indoka, hogy az egyesület egy pályázatra szánt hanganyagot nem a titoktartás alatt álló bírálóbizottságnak való benyújtást megelőzően, hanem akkor engedélyeztetett, mielőtt a nagyközönséggel megosztotta volna.

A BVOP azt elismerte, hogy négy civil szervezettel is szerződést bontottak. A parancsnokság szerint a felbontott szerződések egy részét még aktualizálhatják, megújíthatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.