A főpolgármester magyarázza az általa is okozott közlekedési káoszt

Karácsony Gergely nem tudja megoldani a budapesti tömegközlekedés problémáját, s ezt be is ismeri Facebook-posztjában.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Facebook, MTI2020. 04. 02. 10:25
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely nem tudja megoldani a budapesti tömegközlekedés problémáját, s ezt be is ismeri Facebook-posztjában.

„Ma kora reggel a kabinetfőnökömmel közösen személyesen ellenőriztük az utasforgalom alakulását azon a járatok egy részén, ahonnan tegnap reggel megengedhetetlen zsúfoltságot jelentettek. Bár a telítettség a tegnapi beavatkozásunk nyomán némileg csillapodott, még mindig nem vagyok elégedett – és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül” – kezdi mai bejegyzését közösségi oldalán a főpolgármester.

Ezzel mintegy beismeri, hogy nem áll a helyzet magaslatán, most magyarázza a bizonyítványt, „főpolgármesterkedni” próbál, kicsit az eső után köpönyeg jegyében.

Mint megírtuk, tegnap Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a reggeli tumultust látva a főpolgármesterhez fordult, hogy változtasson a szerda reggel bevezetett tömegközlekedési menetrenden, mert zsúfolt járatokon utaznak az emberek, ami veszélyes a járvány idején.

Karácsony láthatóan kapkod – most éppen járatsűrítésekre adott utasítást

Újabb járatsűrítésekre utasította a koronavírus-fertőzések megelőzése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetését Karácsony Gergely.

A főpolgármester közölte azt is, az utasforgalom alakulásáról szóló jelentések arról tanúskodnak, hogy míg egyes járatokon, elsősorban Budán továbbra is 10 százalék körüli a kihasználtság, máshol meghaladja a 60-70 százalékot a kora reggeli órákban.

A főpolgármester szerint ezért a járatsűrűséget rugalmasan kell kezelni, az utasszámokhoz, és nem korábbi sztenderdekhez kell igazítani. „Erre utasítottam a BKK-t, ezen dolgoznak most gőzerővel, és ezt fogom tőlük számon kérni ma is, holnap is és a veszélyhelyzet minden egyes napján” – írta Karácsony Gergely. /MTI/

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.