Gőzerővel folynak a gyógyszerfejlesztések

A WHO adatai szerint 70 olyan kísérlet zajlik a világban, amely ígéretesnek nevezhető.

Forrás: Hír TV2020. 04. 21. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutatók versenyt futnak az idővel. A WHO adatai szerint 70 olyan kísérlet zajlik a világban, amely ígéretesnek nevezhető. Addig az intenzív osztályokon dolgozók a már meglévő szerekkel próbálnak gyógyítani. Oberfrank Ferenc, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutató Intézet igazgatója erről beszélt.

- Ez az egyik olyan gyógyszer, amellyel kapcsolatban vannak előzetes ígéretes tapasztalatok, de egy jó pár olyan vegyület van és korábban már más betegségekben alkalmazott gyógyszer, amelyekkel kapcsolatban reményeket táplálnak az orvos kollégák – mondta az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutató Intézet igazgatója, aki hozzátette, hogy jelen pillanatban is több kísérlet folyik. Például a kínaiak is teszteltek gyógyszereket, melyekkel kapcsolatban vannak értékelhető információk is.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.