időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Újra zengett a Nélküled a Kárpát-medencében + videó

Forrás: nemzetisport.hu
2020.04.05. 09:10
Újra zengett a Nélküled a Kárpát-medencében + videó

„Aki velünk tart, az nincs egyedül!” – ez volt a mottója a DAC új kampányának, melynek keretein belül szombat délután újra felcsendült számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai településen az Ismerős Arcok Nélküled című dala – olvasható a Nemzetisport.hu-n.

,,Az elmúlt időszak eddig nem tapasztalt, új dolgokra tanít bennünket, napról-napra erősebben, és saját bőrünkön is megérezzük emberi törékenységünket. A kihívásokkal nem egyszerű megküzdeni, és most mindennél fontosabb az összefogás, összetartozás ereje” – áll a DAC sajtóközleményében.

Múlt szombaton közösen énekelte a dunaszerdahelyi DAC 1904 klubhimnuszát az egész Kárpát-medence. A klub felhívására számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok tízezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok Nélküled dalát.

Szétszakítva, mindenki saját ablakából, balkonjáról vagy udvarából, de mégis az összetartozás érzésével.

A sikeren felbuzdulva a felvidéki klub úgy döntött, hogy ma megismétli az éneklést. Az éneklés célja az volt, hogy a határok áténeklésével biztassuk és erőt adjunk egymásnak. A mai éneklésbe bekapcsolódott a Dunaszerdahely magyar válogatott játékosa, Németh Krisztián, az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel és az erdélyi Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László is. Mindannyian a dallal mondták el, hogy ,,Aki velünk tart, és énekel, az nincs egyedül!”

 

Koronavírus a világban

Genetikailag is módosítottak koronavírust egy vuhani laborban

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.