Heisler András: Kegyetlen, démonizáló támadás zajlik ellenem

Szervilizmussal és a hatalommal való kollaborációval vádolta Róna Tamást, a Mazsihisz Rabbitestületének elnökét Heisler András, a Mazsihisz elnöke pénteken, a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Mint mondta, az ő és a Mazsihisz meghatározó többségének koncepciója az, hogy a kormánnyal konszolidált viszonyt kell kialakítani, Róna Tamás azonban – elmondása szerint – merőben ellentétes irányzatot képvisel.

Magyar Nemzet
2020. 08. 30. 21:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországon azt látjuk a politikában, hogy akik a hatalomhoz közel tudják magukat pozicionálni, azok forrásokat remélhetnek – jegyezte meg Heisler Rónára utalva. Mint mondta,

a Mazsihisz többségének megkerülésével csupán üveggyöngyökhöz juthat Róna és a hozzá hasonló álláspontot képviselők, ezért kaphattak segítséget a magyar kormánytól egy kecskeméti imaterem felújítására.

Erre hivatkozva Heisler kötelességszerűen azért megköszönte a kormány segítségét a kecskeméti zsidó imateremért is.

– A magyarországi neológiának az ortodoxiától való szétválásakor az egyik legfontosabb ideológiai változtatása az volt, hogy a világi vezetés vette át az egyház vezetését – fejtette ki Heisler, aki szerint a Róna Tamással kapcsolatos konfliktus valójában a Mazsihisz demokráciájáról szól,

egy olyan társadalmi kísérletről, amelyben eldől, hogy egy ellene és a Mazsihisz ellen zajló kegyetlen, démonizáló, gyűlöletkeltő kampánnyal, eszement nyílt levelekkel és belső dokumentumok szivárogtatásával vajon mennyi idő alatt lehet lerombolni több évtized közéleti munkáját.

Bolgár György műsorvezető megemlítette azt a Heisler András elleni vádat is, mely szerint a szenátus többségi támogatása ellenére megakadályozta, hogy Róna Tamás legyen az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) rektora. Heisler válaszul elmondta, hogy a rektori pozícióra két jelölt volt, az egyik Róna Tamás, a másik Vajda Károly.

Bár a szenátus először valóban úgy döntött, hogy Róna Tamást javasolják a pozícióra, a pályázati anyagokat elolvasva azonban egyhangú döntés született arról, hogy a két pályázat színvonala, a két ember minősége és tudása között akkora különbség van, hogy nem lehet kérdés, hogy egy nem rabbi végzettségű tudósembert kell választaniuk

– magyarázta Heisler.

Az ügy érdekessége, hogy miközben Heisler András folyamatosan azt hangoztatja, hogy nem kíván foglalkozni az egész Róna Tamás-üggyel, ezek szerint mégis megakadályozta őt az OR-ZSE rektori posztjának elnyerésében, valamint

nyíltan támadja őt, többek között azt hangoztatva, hogy karaktergyilkosság és démonizálás az, hogy a rabbitestületnek küldött kritikus levelére Róna nyílt levéllel válaszolt.

Heisler a műsorban lapunkat is éles váddal illette. Elmondása szerint „a Magyar Nemzet cikkének összes bekezdése csúsztatás és hazugság”, lapunk írásai pedig (amelyeket itt, itt és itt tudnak elolvasni) a legrosszabb idők karaktergyilkosságait idézik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.