időjárás -2°C Angelika 2023. január 27.
logo

Vidnyánszky Attila tárgyalt az SZFE vezetőségével

Magyar Nemzet
Forrás: HírTv
2020.09.02. 17:52
Vidnyánszky Attila tárgyalt az SZFE vezetőségével

Rész vett a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége a Vidnyánszky Attila által kezdeményezett találkozón – írja a Hír TV. A fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke az egyetemen kialakult helyzetre, a vírusveszélyre és a tanévkezdésre hivatkozva kérte az egyeztetést.

Vidnyánszky Attila a Hír TV híradójának elmondta: nagy dolog, hogy a találkozó megvalósulhatott. Hozzátette: megállapodtak abban, hogy közös érdekük az oktatás elindítása és a tanórák megtartása a jelenleg fennálló helyzettől függetlenül.

Mint ismert, az egyik legtöbbször elhangzó vád az SZFE vezetősége, a hallgatók, valamint egyes sajtóorgánumok részéről az, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a kuratórium részéről nem volt hajlandóság az átalakításról való tárgyalásra, a döntéseket így a „fejük felett”, az érintettek bevonása nélkül hozták. Azonban Vidnyánszky Attila lapunknak válaszolva elmondta, sajnálatosnak tartja és nem örül annak, hogy lemondott az egyetem vezetősége.

Mint mondta, benne különösképpen megvolt a szándék az együtt gondolkodásra, azonban múlt csütörtökön az egyetem képviselői nem jöttek el a minisztériumba, a diákok képviselői meg sem indokolták távolmaradásukat, az egyetem rektora pedig egyéb elfoglaltságára hivatkozott.

Botrány a színművészetin

Zalán János elmondta, mi az egyetlen megoldás az SZFE-ügyben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.