Tudj meg többet! – Elstartolt az UniLife Felsőoktatási Portál

Az új portál oktatási hírekkel, fogalmakkal, pályaválasztást segítő tartalmakkal is foglalkozik.

2020. 11. 13. 14:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult az unilife.hu. Az oktatási hírekkel, fogalmakkal, pályaválasztást segítő tartalmakkal és a mindennapi egyetemi lét kihívásaival is foglalkozó portál egyaránt szól a felvételi előtt álló fiatal közönségnek és szüleiknek, valamint a már egyetemi tanulmányaikat folytató hallgatóknak. Az új weboldal interaktív felületén az ellenőrzött felsőoktatási hírek és információk mellett olyan szórakoztató tartalmak is megtalálhatók lesznek, amelyek könnyed formában edukálják az oldalra látogató fiatalokat, sőt a pályaválasztásban is segítségükre lesznek.

Az oldal célja, hogy segítse a pályaválasztás előtt álló fiatalok és családjaik döntéseit mind a képzési terület, mind pedig az intézmény, egyetemi város tekintetében. A portál cikkeivel bevezetést nyújt az egyetemi élet rejtelmeibe, tájékoztat a legfrissebb hírekről, határidőkről, eseményekről, személyi változásokról, emelett szórakoztató, közérthető, emészthető formában ad át tájékoztatást a szárazabb, nehezebben érthető témákról is.

A felsőoktatás iránt érdeklődők változatos tartalommal, sokszínű rovatokkal találkozhatnak a vadiúj portálon. UniLife: Minden az egyetemi életen innen és túl.

A portál menüi:

Életút

Az életút rovat témaköreiben megjelenő írások főleg pályaválasztási, önismereti és pszichológiai tanácsokkal látják el a fiatalokat, és példaképek bemutatásával mutatnak irányt a pályakezdők, valamint szüleik számára.

Pénzügyek

A pénzügyek rovatban a szerkesztőség útmutatást nyújt a pénzügyi tudatossághoz, előtérbe kerülnek az ösztöndíjak, a hitelek, az egyéb egyetemi juttatások és az is, milyen pénzügyi kilátásokra számíthatnak a hallgatók az egyetemi életük során, illetve a diploma megszerzését követően.

Egyetem

A tartalom fő építőeleme az egyetem rovat, amelyben bemutatkoznak a legnépszerűbb szakok és univerzitások; a szerzők kiemelik a legaktuálisabb egyetemi híreket, például a pontszámítás mechanizmusát, vagy éppen azt, hogy milyen az élet a nagy egyetemi városokban, milyen bulikra, szakmai közösségekre számíthatnak a hallgatók egy adott intézményben. Az egyetemi hírek között a portál szerkesztői minden, a fiatalok számára releváns eseményről, fejlesztésről, tudnivalóról hírt adnak.

Kvíz

Akár egyetemre járó olvasóról, akár oda készülőről van szó, az oldal kvízjátékai, tesztjei segítenek frissen tartani a szürkeállományt, ami a felvételi és vizsgaidőszakokban kifejezetten hasznos lehet.

Karrier

Mindezek mellett a portál karrier rovatában olyan tanácsokkal is találkozhatnak az olvasók, amelyek segítségükre lehetnek tanulmányaik befejeztével a munkakeresés, -vállalás és a karrierjük során, de a mindennapokat segítő ötletekkel, valamint tippekkel is jelentkeznek a szerkesztők napról napra, hétről hétre.

Szabadon

A maximális szórakozási élményt a szabadon elnevezésű rovat adja. A kulturális, valamint szórakoztató programajánlókat és a humoros vagy épp meghökkentő cikkeket itt olvashatják az oldalra látogatók. A lakberendezési és kézművestippektől kezdve a kirándulási, sportolási lehetőségek ajánlásán át az étkezési, életmód-, valamint szépségtanácsok nyújtásáig megtalálhat mindent az érdeklődő olvasó.

A portál tehát sokszínű, szakmai és szórakoztató. UniLife: Tudj meg többet!

Látogasson el a weboldalra és tudjon meg többet a felsőoktatás híreiről!

#tudjmegtobbet #UniLife

Háttér

Az oldal főszerkesztője Pintér Lívia, aki a Figyelő Felsőoktatási Rangsorának felelős szerkesztője 2017 augusztusa óta. A kimagaslóan sikeres kiadványnak évek óta nagy hatása van a pályaválasztó fiatalokra. Ennek tartalma pedig szerves részét képezi az UniLife weboldalának, ugyanis számos részt átemelnek az előző évek Felsőoktatási Rangsoraiból az online térbe, valamint ezen az oldalon lesznek olvashatók elsőként a 2021-es kiadvány részletei is. A jövőben a Felsőoktatási Rangsor is az UniLife szerkesztőségének égisze alatt készül majd.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.