Müller Cecília: Minden regisztrálót időben értesítenek

Rendelkezésre fog állni a második adag oltóanyag is, amely szükséges ahhoz, hogy kialakuljon az immunitás.

Munkatársunktól
Forrás: kossuth rádió2021. 01. 17. 8:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon fontos, hogy a magas kockázati csoportoknak megfelelően hajtsuk végre az oltási tervet, amelyen semmiképpen nem szeretnénk változtatni – közölte Müller Cecília a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Az országos tiszti főorvos elmondta: értesültek róla, hogy a következő hetekben kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba,

a magyar kormány azonban mindent megtesz azért, hogy megfelelő mennyiségű oltóanyagot szerezzen. Hangsúlyozta: senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy nem fogja megkapni a második oltást.

– Mindenkinek rendelkezésére fog állni a második adag oltóanyag, amely beadása feltétlenül szükséges ahhoz, hogy kialakuljon az immunitás – szögezte le. Müller Cecília köszönetet mondott azoknak, akik már regisztráltak a védőoltásra, és kijelentette: mindenkit értesíteni fognak, hogy mikor kaphatja meg a vakcinát. – Mindenki regisztrációját rögzítettük, aki jelezte, hogy igényt tart a védőoltásra.

Kicsi türelmet kérünk mindenkitől, mindenkinek vissza fogunk jelezni, hogy sikeres a regisztrációja. Mindenkit időben fogunk értesíteni.

Bár nem egyszerű logisztika megszervezni minden ember beoltását, mindenkit szeretnénk részesíteni a vakcinából. Több helyről, több ütemben érkeznek a vakcinák az országba. Reménykedünk benne, hogy a kétkedők is beadják a derekukat

– fejtette ki az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília – aki szerdán kapta meg a védőoltást – a beszélgetés során elmondta, hogy jól érzi magát, semmilyen mellékhatást nem érzékelt. Mint fogalmazott: – Úgy tűnik, hogy könnyen átment rajtam, semmi bőrpír, szinte a beadást se éreztem, ami egy vékony tűvel történt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.