Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált Balog Zoltán kinevezéséhez

Nagy szükség van arra, hogy a reformáció magyar szellemi örökösei erőt, hitvalló bátorságot és összefogást mutassanak – hangsúlyozta a kormányfő.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 18. 19:52
BALOG Zoltn; ORBN Viktor
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelet küldött Balog Zoltánnak abból az alkalomból, hogy a Dunamelléki Egyházkerület püspökét a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökévé választották meg.

A kormányfő hangsúlyozta:

ma, amikor a világ azt várja el az egyháztól, hogy olyan eszméket kereszteljen meg, amelyeknek eszük ágában sincs megtérni, különösen nagy szükség van arra, hogy a reformáció magyar szellemi örökösei a Szentírás tanításainak megfelelően erőt, hitvalló bátorságot és összefogást mutassanak.

Orbán Viktor meggyőződését fejezte ki, hogy Balog Zoltánnak az elmúlt évtizedekben szerzett széles körű tapasztalatai nagy segítségére lesznek e nemes harcban, és elnöki szolgálatának köszönhetően a magyar reformátusok közössége is még egységesebbé és erősebbé válhat.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, február 17-én megtartotta alakuló ülését a Magyarországi Református Egyház legfőbb törvényhozó, intézkedő testülete. A XV. zsinat első tanácskozásán Balog Zoltán dunamelléki püspököt a zsinat lelkészi elnökévé, Molnár János tiszántúli főgondnokot pedig a zsinat világi elnökévé választották. Megválasztásáról Balog Zoltán dunamelléki püspök, a zsinat lelkészi elnöke elmondta:

„Mindenki odaadja valamiért az életét, mi erre adtuk: hogy magyar, református keresztyén módon Krisztus igéjét szolgáljuk. Én is odaszántam, akkor is, ha sokszor hátat akartam fordítani.

De az, aki értünk odaadta életét, nem engedi, hogy visszavegyünk abból, amit odaadtunk – és azt sem engedi, hogy csak félig adjuk oda.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.