Zsigó Róbert: Az EU-ban hazánk költi a legtöbbet a családokra

Az államtitkár kifejtette, a GDP 4,5 százaléka, összesen 2600 milliárd forint jut családtámogatásra a 2021-es költségvetésből.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 10:55
ZSIG Rbert
Budapest, 2020. október 19. Zsigó Róbert, a családokért felelõs tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szólal fel napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal a csőd szélén adta át a kormányzást 2010-ben, és csak a Fidesz–KDNP-kormány felkészültségének köszönhetően kerültük el, hogy Görögország sorsára jussunk

– emlékeztetett napirend előtti felszólalása elején a fideszes Böröcz László kedden a Parlamentben. Kifejtette: a baloldal és a jobboldal válságkezelése jól összehasonlítható. Korábban megszorítások, súlyos IMF-hitel, adóemelések, ma viszont a családtámogatások növelése és a vállalkozások megsegítése jellemzik a válságkezelést – hívta fel rá a figyelmet a képviselő és kiemelte, hogy a kormány – többek között – adókedvezménnyel, babaváró támogatással, a négygyermekes édesanyáknak járó szja-mentességgel segíti a családokat, ezzel két és félszeresükre emelkedtek a családtámogatások 2010 óta.

Most pedig minden idők legnagyobb otthonteremtési programját indította el a kabinet, ami által akár több tízmillió forintot is megspórolhatnak a családok.

Zsigó Róbert válaszában emlékeztetett, a Gyurcsány-korszakban a családoktól, nyugdíjasoktól csak elvettek, de 2010-ben családbarát fordulat történt. Az államtitkár hosszan sorolta az ezt bizonyító számokat: 113 ezernél többen igényelték a babaváró támogatást ezermilliárd forintot meghaladó összegben, a négygyermekes édesanyák szja-mentessége ötvenezer családnak jelent összesen 19,5 milliárd forintot, a csokot 159 ezer család vette igénybe 505 milliárd forint értékben, a családi adókedvezmény pedig egymillió családnak segít.

– Most minden idők legnagyobb otthonteremtési programját indította el a kormány – hangsúlyozta az államtitkár, kiemelve:

a 2021-es költségvetésben az otthonteremtési programmal együtt 2600 milliárd forint jut a családokra, ami a GDP 4,5 százaléka ez pedig a Európában a legmagasabb az Európai Unióban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.