A baloldal jól láthatóan brüsszeli érdekeket szolgál

– Szeretnénk gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani Kínával, Oroszországgal és Szaúd-Arábiával – hangsúlyozta a kormányfő.

Hertelendy Gábor
2021. 03. 16. 17:02
ORBÁN Viktor
A miniszterelnök emlékeztetett: Soros György és Barack Obama is tartott már előadást a Fudan Egyetemen. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Teljesen abszurd nemzeti szuverenitással kampányolni, amikor több ezer letelepedési kötvényt adott a bevándorlóknak, és a kínai, illetve az orosz érdeket szolgálja – hangoztatta az azonnali kérdések órájában Keresztes László Lóránt, az LMP politikusa, aki szerint a Budapest–Belgrád vasútvonal is kínai érdekeket szolgál. – Aki liberális álláspontot képvisel, az ne hazudja magát nemzetinek – vélte a képviselő, majd a vasútvonal beruházásáról közölte, a titkosított dokumentumokat nyilvánosságra kellene hoznia a kormánynak.

– Erőfeszítéseket tettem azért, hogy megértsem, mi a kérdés – kezdte válaszát Orbán Viktor, hozzátéve:

a baloldal jól láthatóan brüsszeli érdekeket szolgál.

Emlékeztetett, a hidegháborús tevékenységet nem támogatja, mivel „így éltünk majdnem ötven évig”. – Szeretnénk gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani Kínával, Oroszországgal, Szaúd-Arábiával, vagyis azokkal az országokkal, ami jó a magyar embereknek. – Nagy versenyfutás van azért, hogy a saját országon keresztül jussanak az importáruk Nyugat-Európába. Van olyan önök között, aki ezt nem akarja? – tette fel a kérdést a miniszterelnök, aki egyértelműen sikernek nevezte a vasútvonal-beruházást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.