időjárás 16°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

A gyógyszerhatóság költözhet a Szabolcs utcába

Magyar Nemzet
2021.03.28. 16:18

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet helyezhetik el a Szabolcs utcában – értesült a Magyar Nemzet.

Lapunk úgy tudja: azért született meg ez a döntés, hogy az intézet a legmodernebb, XXI. századi körülmények között végezhesse feladatait. Megújulnak az intézmény biztonsági laborjai is.

A szóban forgó, Szabolcs utcai ingatlanban jelenleg a fővárosi önkormányzat működtet hajléktalanellátó intézményt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi tájékoztatása szerint a fővárost kilenc hónappal ezelőtt értesítették arról, hogy a Szabolcs utcai intézmény bérleti jogviszonya meg fog szűnni. A felmondási idő február végén járt volna le, a főváros tétlensége miatt kialakult helyzetben a vagyonkezelő egy új, rövid távú, határozott idejű bérleti szerződést kínált fel. A városháza erre az ajánlatra egyelőre nem válaszolt.

Úgy tudjuk, a kormány – látva a városháza tétlenkedését – intézkedett arról, hogy a következő napokban több olyan intézmény is rendelkezésre álljon, ahol a koronavírusos hajléktalan embereknek megfelelő egészségügyi ellátást lehet majd biztosítani.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.