Dömötör Csaba: A baloldal aknamunkája ellenére sikeres a védekezés

Az államtitkár szerint direkt vadássza a negatív statisztikákat a baloldal, amelynek csak a választási kampányon jár az esze.

Magyar Nemzet
2021. 03. 22. 11:59
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. november 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 2-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon az elmúlt héten népességarányosan haltak meg a legtöbben, de a kormánypártok támogatói nem értesülnek a jobboldali médiából erről – mondta napirend előtti felszólalásában Tordai Bence hétfőn a parlamentben. A Párbeszéd politikusa szerint Magyarországon a legrosszabba covid-helyzet, ezért pedig a kormány és a miniszterelnök kell viselje a felelősséget. – Miért nem vállalják fel, hogy hibáztak? – tette fel a kérdést az ellenzéki képviselő, aki szerint az első vereséget még a járvány előtt szenvedte el Orbán Viktor, aki százmilliárdokat vont ki az egészségügyből.

Az elmúlt években több mint 900 milliárd forinttal többet költöttek az egészségügyre, mint Tordai Bence baloldali szövetségesei, amikor ők voltak kormányon

– kezdte válaszát Dömötör Csaba, és felhívta rá a figyelmet, minden magyar statisztika nyilvános, miközben számtalan olyan ország van, ahol nem számolnak minden koronavírusos esetet a halálozások közé. Az ellenzék vadássza a negatív statisztikákat, amivel az egészségügyi dolgozókat sértik – vélekedett a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Tombol a harmadik hullám – ismerte el a Fidesz politikusa, és köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók több mint egy éve tartó helytállásért.

Dömötör Csaba komoly fegyverténynek nevezte, hogy másfél millió embert már beoltottak, és arról is beszélt, ha megfogadták volna az ellenzék tanácsát, több száz ezerrel kevesebb ember kapta volna meg a vakcinát eddig.

Az államtitkár emlékeztetett: pár héttel ezelőtt, a harmadik hullám kezdetekor az ellenzék nyitást követelt. – Ha önökre hallgatunk, sokkal többen haltak volna meg – mondta Dömötör Csaba, és emlékeztetett Tordai Bence képmutatására, aki nemrég még a lélegeztetőgépek beszerzését kifogásolta.

– Legalább egy hónapig legyenek következetesek, akkor nem lógna ki a lóláb, hogy önöknek már csak a választási kampányon jár az eszük – fogalmazott az államtitkár, és hozzátette: a baloldal aknamunkája ellenére is sikerülni fog a védekezés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.