időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Rétvári Bence: Nemcsak a járvány, de a baloldali álhírek ellen is küzdenünk kell

Magyar Nemzet
2021.03.16. 15:00
Rétvári Bence: Nemcsak a járvány, de a baloldali álhírek ellen is küzdenünk kell

Móring József arról beszélt napirend előtti felszólalásában, hogy a vírus legyőzésének egyetlen ismert forrása a védőoltás, a brüsszeli vakcinabeszerzés ugyanakkor lassú, és nagy bajban lennénk, ha a kormány nem rendelt volna orosz és kínai oltóanyagokat is, amelyek révén ma folyamatosan tudunk oltani.

Mind az öt, hazánkban alkalmazott vakcina biztonságos és hatásos

– mondta a KDNP képviselője, aki szerint az oltás rendben és ütemezetten zajlik, aminek köszönhetően másodikok vagyunk az EU-ban az átoltottság terén.

Válaszában Rétvári Bence arról beszélt, hogy hazánkban minden koronavírusos betegnek jut ágy, lélegeztetőgép és egészségügyi ellátás, ami nem minden uniós országban van így.

Az államtitkár hosszan sorolta a negatív nyugati példákat, és köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak munkájukért. – Most azért álljuk a sarat, mert beszereztünk lélegeztetőgépeket, amiért támadott a baloldal, vettünk keletről vakcinát, amit szintén támadtak, és rekordösszegű orvosibér-emelést hajtottunk végre – emlékeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, aki szerint a baloldal kritikáit a tények cáfolják, hiszen Magyarországon a kilencedik legkisebb volt a halálozási többlet tavaly az unióban. – Nekünk nemcsak a járvány, de a baloldali álhírek ellen is küzdenünk kell – mondta Rétvári Bence. Kifejtette: arra törekszenek, hogy húsvétig a regisztrált időseket mind beoltsák.

A politikus arra is emlékeztetett, hogyha a baloldalon múlna, három és fél millió emberrel kevesebben kapnának vakcinát hazánkban a nyár előtt.

Szócsata az országgyűlésben

„A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.