Rétvári Bence: Nemcsak a járvány, de a baloldali álhírek ellen is küzdenünk kell

Az államtitkár szerint három és fél millió emberrel kevesebben kapnának vakcinát hazánkban májusig, ha a baloldalon múlott volna.

Magyar Nemzet
2021. 03. 16. 15:00
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Móring József arról beszélt napirend előtti felszólalásában, hogy a vírus legyőzésének egyetlen ismert forrása a védőoltás, a brüsszeli vakcinabeszerzés ugyanakkor lassú, és nagy bajban lennénk, ha a kormány nem rendelt volna orosz és kínai oltóanyagokat is, amelyek révén ma folyamatosan tudunk oltani.

Mind az öt, hazánkban alkalmazott vakcina biztonságos és hatásos

– mondta a KDNP képviselője, aki szerint az oltás rendben és ütemezetten zajlik, aminek köszönhetően másodikok vagyunk az EU-ban az átoltottság terén.

Válaszában Rétvári Bence arról beszélt, hogy hazánkban minden koronavírusos betegnek jut ágy, lélegeztetőgép és egészségügyi ellátás, ami nem minden uniós országban van így.

Az államtitkár hosszan sorolta a negatív nyugati példákat, és köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak munkájukért. – Most azért álljuk a sarat, mert beszereztünk lélegeztetőgépeket, amiért támadott a baloldal, vettünk keletről vakcinát, amit szintén támadtak, és rekordösszegű orvosibér-emelést hajtottunk végre – emlékeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, aki szerint a baloldal kritikáit a tények cáfolják, hiszen Magyarországon a kilencedik legkisebb volt a halálozási többlet tavaly az unióban. – Nekünk nemcsak a járvány, de a baloldali álhírek ellen is küzdenünk kell – mondta Rétvári Bence. Kifejtette: arra törekszenek, hogy húsvétig a regisztrált időseket mind beoltsák.

A politikus arra is emlékeztetett, hogyha a baloldalon múlna, három és fél millió emberrel kevesebben kapnának vakcinát hazánkban a nyár előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.