Rétvári: A kormány megduplázta az orvosok bérét

Az államtitkár emlékeztetett: a baloldali kormányzás leépítette az egészségügyet, vizit- és kórházi napidíjat is bevezettek.

Magyar Nemzet
2021. 03. 01. 12:28
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bizonytalanságba taszították a magyar embereket és az egészségügyi dolgozókat – mondta napirend előtti felszólalásában Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), aki a mai napot az „egészségügyi helyzet legszomorúbb napjának” nevezte, mert a fertőzöttek száma elérte a 15 ezret. Szerinte az orvosi béremelésről és a jogviszony megváltozásáról szóló törvény „hozadéka káosz és bizonytalanság lesz”. A szocialista politikus azzal érvelt, hogy majdnem megszűnt a debreceni klinika traumatológiai osztálya, és szerinte számos orvos nem kívánja aláírni a jogviszonyváltozást megállapító szerződést. – Tisztelt Dömötör államtitkár úr, folyamatosan fenyegetéseket kapnak a háziorvosok. Önök kormányzás helyett folyamatosan háborúznak – mondta Dömötör Csabának, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárnak.

– Furcsa dolog egy olyan párt képviselőjét hallani a kórház szétveréséről értekezni, amelynek kormányzása idején tönkretették az egészségügyet

– közölte válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Elmondta, hogy Bangóné állítása ellenére folyamatosan dolgoznak a dél-budai szuperkórház felépítését célzó beruházáson. Emlékeztetett arra, hogy 2008–2009-ben minden egészségügyi dolgozótól elvette a pénzt a baloldal, hatezer főt el is bocsájtottak, majd vizit- és kórházi napidíjat is bevezettek.

– Az önök kormányzása idején mi voltunk az egyetlen ország, ahol az egy főre jutó GDP csökkent

– jelezte az államtitkár, megjegyezve: a kormány megduplázta az orvosok bérét. – Tud ilyen országot mondani, ahol hasonló megtörtént? – tette fel a kérdést a szocialista politikusnak, majd Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét idézte, aki a megállapodásról elismerte, hogy sikerült kialkudni a kormánnyal a béremelési feltételeket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.