Simicskó István: A jobboldal konzultál, a baloldal inzultál

A KDNP frakcióvezetője szerint a kormány 2010 óta minden fontos kérdésben kikéri az emberek véleményét.

Magyar Nemzet
2021. 03. 01. 13:05
null
Simicskó István Fotó: Pólya-Pető Dávid Forrás: Országgyűlés
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Többféle politika létezik, de csak az emberközpontú politikának van értelme – mondta napirend előtti felszólalásában hétfőn Simicskó István a Parlamentben.

A KDNP frakcióvezetője az újraindításról szóló konzultáció kapcsán elmondta, hogy a kormány 2010 óta folyamatosan konzultál az emberekkel, és minden fontos kérdés előtt megkérdezi a véleményüket, és odafigyel a hangjukra.

– Most az életünk újraindításáról van szó, ezért lényeges megkérdezni az embereket – mondta a képviselő, és kifejezte reményét, hogy sikeres és eredményes lesz a konzultáció, mint a korábbi, a nyugdíjakról, az alaptörvényről, a családtámogatásokról vagy a bevándorlásról szóló konzultációk. Simicskó István mindenkit arra kért mindenkit, hogy vegyenek részt a mostanin is, és felelevenítette, hogy a baloldal minden konzultációt támadott eddig.

– A jobboldal konzultál, a baloldal inzultál – fogalmazott a politikus, majd emlékeztetett arra, hogy az ellenzék képviselői nemrég bohóckodásnak nevezték a konzultációt.

Válaszában Schanda Tamás államtitkár kifejtette, hogy fokozatosan és felelősségteljesen lehet csak feloldani a korlátozásokat. Ehhez pedig az emberek véleményét is kikéri a kormány. Kijelentette: azok az intézkedések működnek, amelyeket a magyarok többsége is támogat. Schanda Tamás kiemelte, hogy már több mint 425 ezren töltötték ki a konzultációt. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a nyitás időpontjáról a szakemberek fognak dönteni, de annak mikéntjéről az emberek véleménye alapján határoz majd a kormány. – Mindenki véleménye számít – szögezte le Schanda Tamás. Hozzátette:

a baloldal oltásellenes, mert azt szeretnék, hogy a járvány súlyossága miatt a kormány nehéz helyzetbe kerüljön, és az sem zavarja őket, ha ezzel az emberek életét veszélyeztetik. – Jobban utálnak bennünket, és jobban vágynak a hatalomra, mint amennyire a magyar embereket szeretik

– fogalmazott az államtitkár.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.