Rétvári Bence: 1,6 millióan lennének csak beoltva, ha a baloldalra hallgatunk

Minden szakértő elismeri, hogy sikeres a program, csak a baloldal szerint nem az – hangsúlyozta az államtitkár.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 11:55
RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence emlékeztetett, a baloldali miniszterelnökök mind milliárdosok voltak. Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán, csökken a fertőzések száma, és május végéig minden magyar, aki kéri, megkaphatja az oltást – fejtette ki napirend előtti felszólalásában Halász János ma a parlamentben.

A Fidesz képviselője emlékeztetett: kinyithattak a teraszok, és hamarosan látogathatóak lesznek a színházak, mozik, szállodák, sportesemények és az éttermek is. A baloldalra azonban sajnos nem lehet számítani, minden járványügyi intézkedést elutasítottak, sőt, napi szinten támadták a védekezést kamuvideókkal, álhírekkel. A harmadik hullám alatt bemutatott oltásellenes halálkampányhoz képest azonban mindez semmi volt – vélekedett a kormánypárti politikus, és felidézte, hogy

a baloldalon petíciót indítottak a kínai vakcina ellen, és Gyurcsány Ferenc vezérletével határozati javaslatot nyújtottak be a Sinopharm-oltóanyag alkalmazása ellen, amit azóta sem vontak vissza. – A Fidesz elutasítja ezt a kíméletlen hozzáállást, mert az emberéletekből nem lehet politikát csinálni – hangsúlyozta Halász János,

aki szerint a baloldalon most az az új taktika, hogy sunyin megkérdőjelezik az oltások hatékonyságát. – Hagyjanak végre fel az oltásellenességgel! – szólította fel az ellenzéket a képviselő.

Válaszában Rétvári Bence arról beszélt, a keleti vakcinák gyorsabb ütemben érkeznek, mint a nyugatiak. A rendelt keleti oltóanyagok 35 százaléka, illetve az uniós beszerzés 14 százalék érkezett meg eddig hazánkba.

Hárommillióval több vakcinánk lehetne, ha ugyanolyan ütemben jönnének az uniós oltóanyagok, mint a keletiek – hívta fel rá a figyelmet az államtitkár, és azt is elmondta: csak 1,6 millió magyar ember lenne beoltva, ha a baloldalra hallgattak volna.

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy mindenki megkapta a megfelelő ellátást az egészségügyben, volt elég ápoló, orvos, kórházi ágy és lélegeztetőgép is.

Az Eurostat adataiból kiderül, Magyarország a középmezőnyben van a halálozások terén, a régióban pedig a jobbak között vagyunk, nem igaz tehát, amit a baloldal sugall a rossz halálozási adatokról – vélekedett az államtitkár.

Rétvári Bence azt is hozzátette: minden szakértő elismeri, hogy sikeres a program, csak a baloldal szerint nem az.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.