időjárás 6°C Ignác 2023. február 1.
logo

Cseh Katalin úgy vág vissza, hogy nem mond igazat

Magyar Nemzet
2021.07.20. 15:27
Cseh Katalin úgy vág vissza, hogy nem mond igazat

Megpróbálta kimagyarázni magát Cseh Katalin a körülötte kialakult botrányos helyzetből, de a Momentum uniós képviselője úgy próbálta ezt megtenni, hogy lényegében valótlan állítást tett. A politikust nyilvánvalóan megcáfolják a céges iratok.

A Bennfentes.net mai lebuktató cikke kapcsán Cseh Katalin a közösségi médiában úgy fogalmazott: az írás szerinte pusztán propagandacikk, ami lejáratónak is nehezen nevezhető. A Momentum európai parlamenti képviselője azzal érvel, hogy a tényfeltáró cikk egyszerűen összeadta az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapja vezetett. „Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval azelőtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről” – írta Cseh Katalin.

A valóság ezzel szemben az, hogy – miként az éppen a cégiratokból kiderül – a politikus 2013. január 25-től 2018. január 10-ig vezette a Pannónia Nyomda Kft.-t, miközben már 2015-ben a Momentum Mozgalom alapítói között volt, majd 2017 augusztusában, a párttá alakulás után elnökségi taggá választották. Ezek szerint hosszú időn át közéleti szereplőként, politikusként vezette a nyomdacéget, amivel uniós pénzeket nyert el.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Cseh Katalint lebuktatta ma a Bennfentes.net cikke: az oknyomozó portál különféle adatbázisokból kikutatta, hogy összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatás landolt azoknál a vállalkozásoknál, amelyek különböző szálakon a Momentum európai parlamenti képviselőjének volt családi vállalkozásához köthetők. Mindezt úgy, hogy a baloldal egyik rendszeresen hangoztatott állítása szerint idehaza szinte csak Fidesz-közeli cégek juthatnak uniós pénzekhez.

Lebukott Cseh Katalin

Ebben a botrányban komolyan megüthetik a bokájukat Cseh Katalinék

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.