Több mint 26 magyar rekedt Kabulban – erősítette meg a Külügyminisztérium

Többek között egy magyar érdekeltségű dubaji cég alkalmazottai dolgoztak az afgán fővárosban.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2021. 08. 17. 15:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandia kabuli nagykövetségének objektumvédelmét egy magyar érdekeltségű dubaji cég látta el, amelynek 26 magyar alkalmazottja dolgozott az afgán fővárosban, a biztonsági szakemberek várják a kimenekítést – írta meg az Index.

A portál az ügyben megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, amely válaszában hangsúlyozta: 

ahogy minden válsághelyzetben lenni szokott, a külföldön rekedt magyar állampolgárok jelentkezése folyamatos, az adatok napról napra változnak.

Mint írták, ezt a jelenséget láttuk tavasszal is, amikor a koronavírus okozta válsághelyzetben kellett repatriálni magyar állampolgárokat a világ minden tájáról. 

 

A minisztérium válaszában tájékoztat: 

„a 26 fős magyar csapat kihozataláról már megállapodtunk egy katonai szövetségesünkkel és folyamatosan nyomon követjük a folyamatot. A 26 fő mellett, időközben további magyar állampolgárok is jelentkeztek a Külügyminisztériumnál. 

Velük is folyamatos a kapcsolattartás, számukat és kihozataluknak pontos részleteit biztonsági okokra való tekintettel nem hozhatjuk nyilvánosságra”

– írták válaszlevelükben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.