Dömötör Csaba Gyurcsányról: „Ez lenne az európai stílus?"

Az államtitkár álhírnek nevezte a DK-s politikus mondatait, miszerint a magyar nőket „lebecsüli" a kormány.

Magyar Nemzet
2021. 09. 27. 14:29
DÖMÖTÖR Csaba; Orbán Balázs;
Az államtitkár kijelentette, a kormány minden településnek támogatást nyújt Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Örömmel látom az államtitkár urak rettegését, és DK-s politikusként külön öröm nekem, hogy Gyurcsánytól ennyire félnek – kezdte a napirend előtti felszólalását Arató Gergely. A Gyurcsány-párti képviselő azt mondta a kormány képviselőinek: „Picit próbálják meg emelni a válaszok színvonalát, mert lassan szembejön a kettes metró.” Arató ezután a nők helyzetéről szólva úgy tett: Orbán Viktor látásmódja az, hogy a nők menjenek a konyhába, a nők helye a konyhában van. Továbbá a DK-s politikus szerint a magyar parlamentben a legalacsonyabb a női képviselők aránya. – Önök lebecsülik a magyar nőket, még mindig a múlt században élnek – jegyezte meg a baloldali képviselő, aki szerint „Angela Merkel bebizonyította azt, hogy céltudatos, empatikus és képes összetartani egy koalíciót”. – 2021-et írtunk, és mindenki tudja, hogy egy nő képes elvezetni egy országot, Dobrev Klára is képes erre – vélekedett Arató Gergely.

– Magyarázza el, hogy mire gondol, amikor érkező metróval fenyeget képviselőket és másokat is 

– válaszolt Dömötör Csaba államtitkár a baloldali politikusnak. A fideszes képviselő szerint az ilyen fenyegetésekből lett „cselekedet” a XX. században, illetve az elmúlt években is. – Álhír, amit ön állít a nők szerepéről – mutatott rá az államtitkár, jelezve: a kormány mindent megtesz azért, hogy a nők megbecsültek legyenek Magyarországon. 

– A nők munkanélkülisége a harmadára csökkent, a gyermekes nők több támogatást kapnak, mint 2010 előtt, és szigorodtak a családon belüli erőszakra vonatkozó büntetőjogi tételek 

– sorolta az államtitkár, aki hangsúlyozta: ezzel szemben Gyurcsány Ferenc a minap megfenyegetett egy ellentüntetőt debreceni utcafórumán. – Ez lenne az európai stílus? – kérdezte Dömötör Csaba, aki szerint tizenöt év alatt a baloldal hozzáállása semmit nem változott. – Karácsony Gergely ehhez képest virágszálpolitikát folytat, hogy csak a jogszabályokat alakítaná át önkényesen – tette hozzá az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.