Halász János: A magyar emberek biztonságához meg kell állítani Gyurcsányt és Karácsonyt

– A tendencia egyértelmű, félő hogy fel kell készülnie Magyarországnak egy rosszabb menekülthullámra, mint amilyet 2015-ben tapasztaltunk – közölte Halász János kedden, az Országgyűlésben tett napirend előtti felszólalásában.

2021. 09. 21. 11:36
HALÁSZ János
Budapest, 2019. november 5. Halász János, a Fidesz frakcióvezetõ-helyettese napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 5-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt hetek egyik legnagyobb eseménye az Egyesült Államok afganisztáni kivonulása volt, ami polgárháborús állapotokat eredményezett az országban, ami a terrorizmus melegágya lett

– közölte napirend előtti felszólalásában Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, hozzátéve: emiatt tízezrek indultak meg Európa felé. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a migrációs nyomás így is erős, valamint növekszik az embercsempész hálózatok tevékenysége.

– A tendencia egyértelmű, félő hogy Magyarországnak fel kell készülnie egy rosszabb menekülthullámra, mint amilyet 2015-ben tapasztaltunk 

– húzta alá Halász, kiemelve: számíthatunk a rendőrök és a katonák munkájára. A honatya szerint a nemzeti konzultáció eredményeiből látszik: a kormány számíthat a magyar emberek támogatására, ám a baloldal szokás szerint ezt a konzultációt is támadta. Továbbá az illegális migráció elleni védekezést is támadják a balliberálisok.

– Gyurcsányék beengednék a migránsokat, lebontanák a határkerítést, ám nem emlékeznek arra, hogy erre egyszer már nemet mondtak a magyarok – emlékeztetett Halász, majd úgy folytatta: legutóbb Karácsony Gergely főpolgármester bukott le, amikor egy német lapnak azt nyilatkozta hogy a magyar baloldal továbbra is migránspárti, csak ezzel nem lehet kampányolni. 

– A magyar emberek biztonságához meg kell állítani Gyurcsányt és Karácsonyt

– tette hozzá.

– Meg kell védeni Magyarországot és Európát, mivel az Egyesült Államok afganisztáni kudarca akár több milliós migránsáradatot is rázúdíthat Európára – válaszolta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki elmondta, hogy a segítséget kell odavinni, nem pedig a bajt kell idehozni. 

A politikus is felhívta a figyelmet arra, hogy idén megnőtt az illegális határátlépési kísérletek száma, a menekülthullám erősödése pedig magával hozza annak a veszélyét, hogy terroristák is Európába jussanak. – Az egyetlen megoldás a migráció kezelésére, ha a tagállamokra bízzuk a feladatot – rögzítette Kontrát.

Emellett az államtitkár elmondta, hogy visszautasítják a migránsok betelepítését, a nemzeti kormány pedig nem fogja engedni, hogy hazánkból is migránsországot csináljanak.

– Erős rendőri és katonai jelenlétre van szükség a déli határon, ahova újabb erőket is átcsoportosíthatnak, ha szükséges – tette hozzá. A politikus megköszönte a határokat őrző rendőröknek és katonáknak a munkáját, amihez a szükséges forrásokat a kormány az idei és a jövő évi költségvetésben is biztosítja.

– A kormány mindig ki fog állni a magyar emberek és a határok védelme érdekében 

– hangsúlyozta Kontrát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.