„Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei is vannak”

Részletesen reagált a baloldal vádjaira mai parlamenti felszólalásában Orbán Viktor, bár megjegyezte, a baloldalt a valóság egyáltalán nem érdekli, összevissza beszélnek. Jakab Péterrel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette, ő csak egy bohóc, akit nem kell komolyan venni. Azt is mulatságosnak tartotta Orbán, hogy Gyurcsány Ferenc akarja kioktatni a jobboldalt morális kérdésekben.

Csekő Imre
2021. 09. 20. 15:23
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. szeptember 20. Orbn Viktor miniszterelnk felszlal az Orszggyls szi idszaknak nyitlsn 2021. szeptember 20-n. A kormnyf mgtt Kvr Lszl, az Orszggyls elnke. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rendkívül szürreális a helyzet, úgy tűnik, itt mindenki azt mond, amit akar, és összevissza beszélhet – kezdte a baloldali frakcióvezetők felszólalásaira adott válaszát Orbán Viktor hétfőn a parlamentben. 

Elmondta: a baloldalt a valóság egyáltalán nem érdekli, összevissza beszélnek a velük szemben ülő politikusok. Szerinte ez alól egyedül Jakab Péternek van felmentése, akiről mindenki tudja, hogy csak bohóckodni jár a parlamentbe, ezért nem kell őt komolyan venni. 

Ő a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei vannak, gratulálunk a Jobbiknak!

– tette hozzá a miniszterelnök. Orbán szerint a Jobbiknak az a politikai kultúrája, hogy akiket börtönnel fenyegetnek, azokkal később összeállnak. – Jól emlékszem, hogy korábban Gyurcsány Ferencet fenyegették, most meg a hóna alá járnak demokráciát tanulni – részletezte a miniszterelnök.

A kormányfő arra kérte a baloldalt, hogy legalább az Európai Uniónak adjanak hitelt, hiszen a brüsszeli elvtársaik azon dolgoznak, hogy ők megnyerjék a választásokat. A miniszterelnök ezután az uniós statisztikai adatokat idézve emlékeztetett:  2010 óta 1,25 millió fővel csökkent a mélyszegénységben élők száma hazánkban, a súlyos nélkülözők aránya pedig 24-ről nyolc százalékra csökkent.

A felsőoktatásról szólva Orbán Viktor emlékeztetett: 220 milliárdot fordítottak idén az egyetemekre, jövőre viszont már 417 milliárd jut ennek a szektornak a működtetésére.

A miniszterelnök csacskaságnak nevezte a kormány hitelfelvételét érő baloldali kritikákat, és arra emlékeztette a baloldalt, hogy a kormány 4,5 milliárd eurónyi hitelt vett föl, míg a baloldal annak idején 14,3 milliárdot, ami több, mint a 4,5 milliárd. 

– Nehéz értelmesen beszélni, amikor olyan abszurd állításokat hallani, amikre nemigen lehet válaszolni – vélekedett a miniszterelnök, és emlékeztetett, hogy az EU sem támogatást, hanem hitelt ad a fejlesztési alapon keresztül a tagállamoknak. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: történelmi rekordszint alatt, mindössze egyszázalékos kamatú kötvénykibocsátást hajtottak végre, ami a magyar gazdaság erejét mutatja.

A Kínát érintő baloldali vádak kapcsán a miniszterelnök elmondta, a világban nagy küzdelem zajlik, mert az Egyesült Államok vezető pozíciója veszélybe került. Orbán Viktor mindenkit óva intett attól, hogy egyoldalúan elkötelezzük magunkat ebben a küzdelemben. 

Ez nem a magyarok problémája, és nekünk nem érdekünk belesodródni a hidegháborúba

– vélekedett a miniszterelnök, aki szerint a baloldal benne van az amerikaiak zsebében, ami nem helyes, és a magyar emberek érdeke ellen van. – A magyar külpolitika lényege, hogy minden fontos világpolitikai szereplővel jó viszonyban legyünk – fejtette ki a kormányfő, és felidézte, ez nem volt mindig így, de a kormány külpolitikájának köszönhetően ma ez a helyzet. 

A magyar önkormányzatokkal kapcsolatosan megállapította, hogy 2010-ben eladósodva vették át a helyhatóságokat, amelyeket kompenzáltak, még a rendkívül gazdag Budapestet is. 

Gyurcsány Ferencről szólva a miniszterelnök azt mondta, el kell kerülni, hogy többet foglalkozzunk magunkkal, mint az országgal, majd hosszasan idézte az őszödi beszédet. 

A miniszterelnök ezután mulatságosnak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc oktatja ki őket morális kérdésekben, és ő ad a kormánynak tanácsokat arról, hogy ne hazudjanak.

Kész kabaré ez. Jakab Péter jó helyen van

– mondta szavait zárva Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.