Rétvári Bence: Megtagadta nevét a Lehet Más a Politika

Az államtitkár szerint az „Előre a múltba” név illene a baloldali pártra.

Magyar Nemzet
2021. 09. 28. 10:01
RTVRI Bence
Budapest, 2019. június 17. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömött sorokban várják az emberek, hogy részt vehessenek az előválasztáson és kifejezhessék véleményüket a kormány teljesítményéről – mondta napirend előtti felszólalásában Csárdi Antal kedden a parlamentben, és kijelentette, hogy az előválasztás sikere azt üzeni, az emberek elutasítják a kormány gazdaságpolitikáját. Az LMP politikusa szerint a fogyasztási adók túlzott mértéke iszonyatos teher a kispénzűek számára. Arról is beszélt, hogy a túlárazott közbeszerzések is zavarják az embereket. Csárdi Antal a pedagógusok fizetését is kevesellte, és azt mondta, a kormány nem becsüli meg a tanárokat.
 

Válaszában Rétvári Bence emlékeztetett: a Lehet Más a Politika párt a nevével ellentétben a 2010 előtti politikát szeretné vinni. 

Szerinte Csárdi Antalék lemondtak arról, hogy megváltoztassák a politikát, és beálltak Gyurcsány Ferenc mögé. – Nem is tudom, miért ezt a nevet viselik még mindig, hiszen az „Előre a múltba” név jobban illene önökre – vélekedett az Emmi államtitkára, aki szerint az előválasztás csak azt mutatja, hogy a baloldali törzsszavazók nem kedvelik a kormányt. 

Rétvári Bence szerint rendkívül ijesztő az, amire a baloldal készül, hiszen ismét többkulcsos adót vezetnének be, ami akár 30 százalék feletti szja-kulcsot is jelenthetne. 

Emlékeztetett: annak idején is elvette a baloldal a családi adókedvezményt, és ígérete ellenére a választás után Gyurcsány Ferenc öt százalékkal megemelte az áfát. A baloldali kormányok idején értelmetlen uniós beruházások valósultak meg, és a négyes metró beruházásból még az OLAF szerint is ellopták a pénz egyharmadát – emlékeztetett az államtitkár. 

A pedagógusok esetében a baloldal jobban tenné, ha csöndben maradna, hiszen ők kormányzásuk idején csökkentették a pedagógusok bérét, ami példátlan a rendszerváltás óta – hangsúlyozta Rétvári Bence.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.