Ha a baloldal nem akarja, hogy a gyűlöletbeszéd terjedjen, szóljon Márki-Zaynak, hogy ne lámpavasazzon

Dömötör Csaba szerint mindannyiunk érdeke, hogy Karácsony Gergely végre elkezdje a munkát, amihez a kormány minden támogatást meg fog adni.

Bákonyi Ádám
2021. 10. 18. 14:06
SOLTÉSZ Miklós; DÖMÖTÖR Csaba
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Illyés Tibor

Dömötör Csaba szerint mindannyiunk érdeke, hogy Karácsony Gergely végre elkezdje a munkát, amihez a kormány minden támogatást meg fog adni.

Több mint 850 ezren, közel egymillióan vettek részt az előválasztáson, Magyarországra visszatért a demokrácia, áprilisban közösen takarítjuk el a kormányt – mondta napirend előtti felszólalásában Szabó Tímea, aki gratulált Márki-Zay Péter győzelméhez. A Párbeszéd képviselője szerint az ellenzék mától összezár annak érdekében, hogy együtt állítsák meg a korrupciót, az egészségügy és az oktatás tönkretételét, a szegények eltiprását, hazánk kínai gyarmatosítását. – A kormányzás is hatpárti lesz, véget vetünk a személyi kultusznak – jelentette ki. Szabó szerint a Fidesz teljes pánikba esett, mert nem működött a gyűlöletgépezet, ezért most a pánikkormányzás részeként megpróbálnak még többet lopni és hazudni, amit a választók is látnak. – Pánikolajnak is nyugodtan, már jövőre felszabadítjuk az országot –  mondta a Párbeszéd politikusa.

Válaszában Dömötör Csaba megköszönte Szabónak, hogy ízelítőt adott a baloldali szeretetpolitikából.

Ha ön fontosnak tartja, hogy Magyarországon ne nyerjen teret a gyűlöletbeszéd, akkor a vadiúj jelöltjüknek mondják meg, hogy legközelebb ne arról értekezzen, hogy mire is lehetne használni a lámpavasakat

– tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör valamennyi véleménynyilvánítást elismerve felhívta a figyelmet arra, hogy a legutóbbi választáson a kormányt hárommillió ember tisztelte meg a bizalmával, ami mégiscsak háromszor több, mint egymillió.

Emlékeztetett: pár nappal ezelőtt a Párbeszéd ugyanilyen magabiztossággal és magas lóról beszélve állította azt, hogy a kormánypártok Karácsony Gergelytől félnek, mert ő hozza el a jövő szövetségét.

– Karácsony azóta szórakoztató jelenetek között visszalépett. Akiben egy kicsi remény is volt, hogy Karácsonynak van valamiféle vezetői képessége, az ezekben a napokban végképp szertefoszlott. Főnökei  idehaza és külföldön minden bizonnyal ezért vették le a kezüket róla – mondta az államtitkár. Emlékeztetett: a pénzügyi globális elit lapja, az Economist nemrég még azt hirdette, hogy Karácsony lesz, aki leváltja Orbán Viktort.

Nem volt kissé korai ez az igyekezet? Hadd döntsék el már ezt a magyarok

– tette hozzá.

Dömötör bírálta a főpolgármestert, hogy visszalépése után egy hét szabadságra ment, hogy Márki-Zaynak kampányoljon, miközben Budapest áll a dugók miatt, romlik a közbiztonság és a köztisztaság.

Karácsony Gergely azzal bízták meg a választók, hogy vezessen egy várost, ám ennek nyomát sem látjuk, Budapest önöknek csak egy kampánypódium volt. Mindannyiunk érdeke, hogy Karácsony Gergely végre elkezdje a munkát,  amihez a kormány minden támogatást meg fog adni

– zárta szavait Dömötör Csaba.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.