időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Zsigó Róbert Bősz Anettnak: Önök vették el a 13. havi nyugdíjat

Magyar Nemzet
2021.10.25. 12:19 2021.10.25. 12:23
Zsigó Róbert Bősz Anettnak: Önök vették el a 13. havi nyugdíjat

– Oszd meg és uralkodj! Ez volt a Római Birodalom jelszava, de úgy tűnik, ezt a kormánypártok is átvették – kezdte napirend előtti felszólalását Bősz Anett (DK). Szerinte „az átlagnyugdíjasok zsebéből mintegy másfél millió forintot húzott ki” a kormány a svájci indexálás megszüntetése miatt. – A gyermekvédelmi törvény pedig az LMBTQ-közösség ellen irányul, és meggátolja a gyermekek ismereteinek kiterjesztését, miközben a családi pótlék tizenegy éve nem emelkedett – vélekedett Bősz Anett, aki szerint a miniszterelnök beszéde is a társadalom megosztottságát fedte fel. – A feszültség szítása nem 2010-ben, hanem 2002-ben kezdődött el, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben – jegyezte meg a Gyurcsány-párti képviselő.

Zsigó Róbert államtitkár válaszában elmondta, Bősz Anett rossz helyre címezte a mondatait. 

– Ön éppen annak a Gyurcsány Ferencnek a pártjában van, aki elvette a tizenharmadik havi nyugdíjat, az ő idejében emelték tizenötször a gáz árát és háromszorosára a villanyárat 

– idézte fel az államtitkár, aki jelezte: a kormány azért dolgozik, hogy visszaadja a 13. havi nyugdíjat, és megállapodott az idős emberekkel, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke nem fog csökkenni, amíg a polgári kormány hivatalban van. – Minden idők legnagyobb nyugdíjprémiumát fogjuk kifizetni novemberben, amely nyolcvanezer forintot jelent idős honfitársaink számára – mondta Zsigó Róbert. Közölte: 

a cél az, hogy Magyarországon könnyebb legyen családot alapítani az otthonteremtési kedvezményekkel, a 25 év alatti munkavállalóknak pedig elengedik az szja-t. 

– Most szombaton békés tömeg emlékezett meg október 23-ára, önök ezt a tömeget tizenöt éve megtámadták. Szégyellje magát! – zárta felszólalását Zsigó Róbert.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Vita az országgyűlésben

„A bevándorlók maradnak, a vendégmunkások hazatérnek”

A dosszié összes cikke