Baloldali polgármesterek is dicsérik a tram-traint

Lázár János előre figyelmeztetett, hogy a mai nap folyamán politikai potyautasok is fognak utazni a villamossal.

Forrás: Facebook2021. 11. 29. 11:30
Fotó: Képernyőkép Forrás: Márki-Zay Péter Facebbok oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gratulálok Lázár Jánosnak és a projektben részt vevő összes munkatársnak, hogy a mai napon mi is igénybe vehettük, és végre és megvalósult

– mondta a tram-train beruházásról Márki-Zay Péter Szegeden. A hódmezővásárhelyi polgármester ma délelőtt fél tízkor saját házából indult útnak, hogy kipróbálja a hajnalban az utasforgalomnak átadott tram-traint. A politikus, aki jelen állás szerint egy személyben a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, a Kálvin János téri megállóban szállt fel az új villamosra. Márki-Zayt Szegeden kollégája, Botka László fogadta, aki alig több mint négy éve ilyenkor még szintén miniszterelnök-jelöltként mutatkozott a nyilvánosság előtt.  

Mi Szegeden nagyon örülünk ennek a beruházásnak

– jelentette ki a baloldali polgármester ma reggel szűkszavú tájékoztatásában. 

Botka László szintén köszönetet mondott Lázár Jánosnak, 

bár azt is megjegyezte, hogy Szegeden az új Tisza-hidat is nagyon várják már, szerinte háromszor lehetett volna a tram-trainre elköltött pénzből a szegediek régi vágyát megépíteni. 

Molnár Áron, Algyő polgármestere ma délelőtt szintén a tram-trainnel érkezett Szegedre, és Lázár Jánosnak mint országgyűlési képviselőnek mondott köszönetet, hozzátéve, hogy az általa vezetett nagyközségben megújult a vasútállomás is. Molnárt ugyan függetlenként választották meg, korábban azonban maga Lázár János is arról beszélt, hogy Algyőn általában nem a Fidesz nyer a választásokon. A polgármester szóvá tette azt is, hogy a hajnali alkalomra nem is hívták meg. 

Mint azt már korábban megírtuk, Lázár János ma hajnalban fél négykor Palkovics László miniszterrel tesztelte a tram-traint. 

Az országgyűlési képviselő – aki miniszteri biztosként felügyelte a projektet a mai első járaton (amely egyébként tömve volt emberekkel) – előrevetítette, hogy várhatóan politikai potyautasok is használatba veszik ma a villamost. 

Lázár egyébként Karácsony Gergelynek is üzent, mint mondta, Budapest nem szívhatja el a levegőt a vidék elől. 

Borítókép: Márki-Zay Péter, Botka László, Molnár Áron polgármesterek Szegeden (Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala/Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.