„A baloldal bebújik a rezsicsökkentés melletti kiállás álarca mögé”

Orbán Balázs parlamenti államtitkár szerint Márki-Zay Péter a baloldal őszinte programját híresztelte, amikor hókuszpókusznak nevezte a rezsicsökkentést.

Magyar Nemzet
2021. 12. 06. 11:55
ORBÁN Balázs
Budapest, 2020. május 20. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára felszólal a különleges gazdasági övezetrõl és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló kormányzati elõterjesztés általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években hozzászokhattunk, hogy a magyar emberek a kormánynak addig fontosak, amíg az hasznot húz nekik – kezdte napirend előtti felszólalását Varju László (DK). A Gyurcsány-párti politikus szerint a kormány „képtelen volt beszámolni az ingatlan-korszerűsítésről.” Úgy vélte, a kormány „sosem volt energiabarát”, pedig „ehhez az Európai Unió még jelentős forrást is biztosít.” – A rezsihazugságok sokkal fontosabbak a Fidesznek, hiszen a valódi rezsicsökkentéssel olcsóbb lenne a lakások fenntartása, de a haverok zsebeit nem lehetne vele tömni – hangoztatta a DK-s képviselő, hozzátéve: „hazugságokkal akarják megtömni a Magyar Nemzet, az Origó oldalait”. Varju László sérelmezte, hogy a „panelprogramot leállították, amellyel önrész nélkül lehetne finanszírozni a lakásfelújításokat.” – Egy kormányváltás esetén a valódi rezsicsökkentés arról fog szólni, hogy a családoknak hogyan lehetne pénzeket spórolni – fogalmazott a baloldali politikus, megjegyezve: a kormány energiapolitikája „csúfosan elhasalt.”

Orbán Balázs parlamenti és stratégiai államtitkár szerint Varju László jól látható módon megpróbált szembe menni a miniszterelnök-jelöltjével, hiszen Márki-Zay Péter az energiapolitikát és a rezsicsökkentést is támadta. – Brüsszel a koronavírus alatt tönkrement vállalkozásokat támogató helyreállítási alapot politikai okokból nem hajlandó Magyarországnak adni. 

A baloldal nem állt ki a magyar érdekek mellett, hanem bujtogatta Brüsszelt és álhírek terjesztésével akadályozta meg a források átvételét – emlékeztetett az államtitkár. 

Úgy értékelte, hogy a baloldal bebújik a rezsicsökkentés melletti kiállás álarca mögé, miközben kormányzásuk alatt tizenötször emelték a rezsi árát, 2010-től azonban jelentősen csökkent a víz-, gáz- és villanyszámla ellenértéke.

– Márki-Zay Péter volt az, aki tényleg az őszinte programjukat híresztelte, amikor hókuszpókusznak nevezte a rezsicsökkentést – tette hozzá Orbán Balázs.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.