időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo
B. Karolt is a Döcher-gyilkossággal és a dunaszerdahelyi mészárlással hozták összefüggésbe

Magyarországra hozták Turek gyanúsított társát Németországból

Szemán László János
2021.12.01. 07:28 2021.12.01. 12:57
Magyarországra hozták Turek gyanúsított társát Németországból

Német és osztrák rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ kommandósai szállították Bajorországon, Ausztrián át Hegyeshalomra, majd Budapestre B. Karolt, akit Turekkel együtt hoztak összefüggésbe a 23 évvel ezelőtti Döcher-gyilkossággal, illetve a dunaszerdahelyi vérengzéssel.

Huszonhárom évvel Döcher György és a Bolgár Misiként ismert testőre XV. kerületi meggyilkolása, valamint a dunaszerdahelyi Fontana bárban elkövetett, tíz áldozatot követelő maffialeszámolás után Budapestre hozták kedden B. Karolt. A szlovák állampolgárt Németországban fogták el aznap, amikor Budapesten, Pasaréten a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik beavatkozó egysége elfogta a Turek néven közismert B. Alexet, korábbi nevén H. Sándort. Turek gyerekkori cimborája, majd bűntársa volt Döcher, akit a gyanúsítás lényege szerint Turek megbízásából B. Karol lőtt le a bolgár testőrrel együtt.

Fotó: Még az NNI autóbejáróját is a TEK kommandósa őrizte, amikor meghozták Budapestre B. Karolt Fotó: Police.hu

A rendőrség mai közleménye szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) életvédelmi és célkörözési főosztály életvédelmi osztálya eljárást folytat emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt D. Alex és B. Karol ellen.

A nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV. kerületi Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el. Kézre kerítésük érdekében európai elfogatóparancsot adtak ki ellen, amelynek alapján 2021. október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon a napon Németországban elfogták a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd – az osztrák rendőség közreműködésével – 2021. november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, ahonnan a TEK műveleti egységei szállították Budapestre.   

A szlovák férfit november 30-án a KR NNI életvédelmi és célkörözési főosztály munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevétele után kezdeményezték a letartóztatását.

Borítókép: B. Karolt Budapestre hozatala után azonnal ki is hallgatták,majd meggyanúsították az NNI nyomozói a Döcher-gyilkossággal (Fotó: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.