Jakab Péter a fáradtság jeleit véli felfedezni Orbán Viktoron

Botka László és Pikó András tanácsadója, Ruff Bálint szerint viszont bár időről időre fölröppen, hogy Orbán Viktor „elfáradt”, neki a 2021-es utolsó Kormányinfóról nagyon nem ez volt a benyomása – írja a Mandiner.

Forrás: mandiner.hu2022. 01. 20. 11:58
LUKÁCS László György; Jakab Péter
Budapest, 2019. december 2. Lukcs Lszl Gyrgy jobbikos kpvisel interpelll az Orszggyls plenris lsn 2019. december 2-n. Eltte Jakab Pter, a Jobbik frakcivezetje. MTI/Kovcs Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön interjút közölt Jakab Péterrel a HVG. A Jobbik elnökét számos témáról kérdezték, többek között Márki-Zay Péter személyéről és a hozzá való viszonyulásáról, valamint Orbán Viktorról is.

Jakab szerint Márki-Zayt le kellett nyomni az ellenzéken belül

Jakab elismerte, hogy korábban súlyos kritikákkal illette az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, de szerinte

Márki-Zaynak meg kellett tanulnia együttműködnie a pártokkal.

Hozzátette, szerinte bármennyire szerették volna, nem tudták megspórolni ezt a három hónapos időszakot. A beszélgetés során a Jobbik-elnök azt is elismerte, szerinte Márki-Zayt le kellett nyomni az ellenzéken belül: „A választók döntöttek: azt mondták, MZP kell nekik, de hetedik frakció, újabb párt nem” – fogalmazott.

Ő maga még nem nyert választást, de Jakab a fáradtság jeleit látja a miniszterelnökön

Jakab Pétert az interjú során Orbán Viktorról is kérdezték. És bár Jakab Péter ez idáig csupán listán tudott bejutni döntéshozó grémiumokba, így a parlamentbe is, a Jobbik-vezér „mentális fáradtság” jeleit látja a három sikeres országgyűlési választást maga mögött tudó Orbán Viktoron. 

Én magam is látom a miniszterelnökön a mentális fáradtság jeleit

– állította a Jobbik elnöke, de részletekbe nem bocsátkozott.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.