A magyarok többsége békét akar

Ellenkezik a magyarok véleménye Márki-Zay Péterével, aki azzal borzolta fel a kedélyeket, hogy egy interjúban bejelentette: szerinte helyes volna, ha Magyarország a NATO-hoz csatlakozva fegyvert és csapatokat küldene Ukrajna támogatására.

Magyar Nemzet
Forrás: 888.hu2022. 02. 24. 18:37
null
Ukrainian servicemen get ready to repel an attack in Ukraine's Lugansk region on February 24, 2022. - Russian President Vladimir Putin launched a full-scale invasion of Ukraine on Thursday, killing dozens and forcing hundreds to flee for their lives in the pro-Western neighbour. Russian air strikes hit military facilities across the country and ground forces moved in from the north, south and east, triggering condemnation from Western leaders and warnings of massive sanctions. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Századvég vizsgálatot folytatott, hogyan vélekednek a magyarok az orosz–ukrán háborúról, illetve a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter szerdai kijelentéséről, amelyet egy interjúban mondott el. A baloldali politikus azt mondta, egy NATO-döntés esetén ő támogatná, hogy Magyarország katonai segítséget küldjön Ukrajna támogatására.

A kutatás még az orosz támadás előtt készült, arra világít rá, hogy a megkérdezettek 83 százaléka aggasztónak tartotta, hogy Oroszország és Ukrajna között fegyveres konfliktus törhet ki a közeljövőben, míg 16 százalékuk nem fejezte ki aggodalmát ezzel kapcsolatban. A válaszadók 95 százaléka úgy látja, hogy mindent meg kell tenni a béke megőrzése érdekében Oroszország és Ukrajna között, ugyanakkor négy százalékuk szerint Oroszországot minden eszközzel meg kell büntetni, akár katonai erővel is. Márki-Zay Péter kijelentését 77 százalék tartotta teljesen elfogadhatatlannak.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Anatolii STEPANOV / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.