Furcsa jelenség: összezsugorodott Márki-Zay Péter háza

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének 3240 darabból álló érmegyűjteménye van.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 7:38
null
20220114 budapest szel kalman ter marky zay peter kampanya lakossagi forum havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sincs autója és nagyobb összegű megtakarítása Márki-Zay Péternek – ez derült ki a hódmezővásárhelyi polgármester vagyonnyilatkozatából, aki már előválasztáskor, augusztusban is kitöltött egy hasonló dokumentumot. Mostani bevallása szerint Márki-Zay 20,23 millió forintos hiteltartozása mellett háromfajta megtakarítással is rendelkezik: 8,52 millió forintja van önkéntes nyugdíjpénztárban, valamint 442,68 ezer forintos nyugdíjbiztosításról és 1,78 millió forintos lakástakarékról ír a dokumentumban.

Érdekesség, hogy az előválasztás kapcsán publikált vagyonnyilatkozathoz képest Márki-Zay Péternek három négyzetméterrel összement a lakóháza, amelynek felerészben tulajdonosa. Tavaly augusztusban az ingatlan még 300 négyzetméter volt, most csupán 297.

A mostani vagyonnyilatkozatba emellett belerakta a melléképületeket is, az augusztusiból ugyanis kihagyta azokat. A melléképületekkel együtt a lakóház alapterülete összesen 590 négyzetméter, a kerttel együtt pedig 1550 négyzetméter.

Érdekesség még, hogy a mostani vagyonnyilatkozatából szerint Márki-Zaynak van egy nagyjából 2300 kötetből álló könyvgyűjteménye, valamint egy 3240 darabból álló érmegyűjteménye, a kettő értékét összesen kicsit több mint két és fél millió forintra becsülte. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.