időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Steinmetz Ádám: Mindenki feleljen a saját szavaiért

Ternovácz Áron
2022.02.14. 15:44 2022.02.14. 20:14
Steinmetz Ádám: Mindenki feleljen a saját szavaiért

Nem gondolom, hogy nekem ezt kommentálnom kellene. Én azt gondolom, hogy mindenki feleljen a saját szavaiért. Javaslom, hogy miniszterelnök-jelölt urat kérdezze meg, vagy javaslom az ezzel kapcsolatos Facebook-posztját

– nyilatkozta lapunknak Steinmetz Ádám, aki Márki-Zay Péter mellett állt, amikor a baloldal miniszterelnök-jelöltje országos botrányt előidéző kijelentést tett. Korábban mi is beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter szombaton Steinmetz Ádámmal, a jobbik Somogy megyei 3. sz. országgyűlési egyéni képviselőjelöltjével Fonyódon tartott fórumán arról értekezett, hogy nem tudja követni Orbán Viktor „politikai irányváltásait”, ezért a szivárványkoalícióban ők külön képviseletet tartanak egyes ideológiáknak:

„De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük”

– mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette ezután azt is, hogy „gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét”. Mivel a felvételen a Jobbik parlamenti képviselőjének arckifejezése arról árulkodik, hogy nem örült Márki-Zay kijelentésének, megkérdeztük, ez így volt-e. Steinmetz Ádám nem igazolta, de nem is cáfolta a felvetésünket. A következő választ adta:

Nagyon sok mindenről beszélt, arról is, hogy széles körben jelenít meg képviseletet az ellenzék, különböző politikai és világnézetű, származású embereket. Azt hiszem, megjelölte a cigány és nem cigány származású magyar honfitársainkat.

Steinmetz Ádám ismételten arra kért bennünket, hogy tanulmányozzuk Márki-Zay Péter legújabb Facebook-bejegyzését, amelyben a baloldal miniszterelnök-jelöltje ismét szánalmas magyarázkodásba kezdett. Ebben Márki-Zay Péter azt mondta, „a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó”, noha Hont András mellett több kommentelő is felhívta a figyelmét a bejegyzés alatt, hogy nem a Mi Hazánkról és nem a Munkáspártról beszélt az eseményen. Az is beszédes egyébként, hogy Steinmetz Ádám csak vasárnap este számolt be Facebookon a szombat délutáni eseményről. A bejegyzésben Márki-Zay kijelentéséről nem ejtett szót, helyette a Jobbik új, oltásellenes kommunikációjának megfelelően a fonyódi kolbászfesztivál belépési feltételeit kritizálta.

Márki-Zay országos botrányt kavaró kijelentéséről Tamás Gáspár Miklóst – aki magát a magyarországi antifasiszta mozgalom aktív részesének tartja − is kérdeztük volna, de érdeklődésünket azzal hárította el, hogy politikai témákban senkinek nem nyilatkozik már egy éve.

Borítókép: Márki-Zay Péter és Steinmetz Ádám Fonyódon (Fotó: Facebook)

Márki-Zay kommunistái és fasisztái

Dömötör Csaba: Márki-Zay büntetlenül mondhatja, hogy a fasisztákat képviseli

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.