Keresztényszocialistának nevezi magát Z. Kárpát

A Jobbik alelnöke úgy tesz, mintha a náci karlendítés meg sem történt volna. Beszédes az is, hogy az igazoló jelentést a sorosista Telexnek küldte el, s nem a Jobbik orgánumában, az Alfahíren hozatta le.

2022. 03. 13. 15:41
Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sosem voltam sem náci, sem antiszemita. Magam is elfogadtam a néppárti Jobbik elvi nyilatkozatát, amely egy keresztényszociális értékrendet és világképet tükröz, ilyen az enyém is. Az antiszemiták a Fideszben vannak

– reagált a Telex megkeresésére Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Mint ahogy azt lapunk is megírta, a Jewish Voice amerikai újság Régi Jobbik, új palackban című írásában antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, nevezetesen Z. Kárpát Dániel és társai pártban betöltött vezető szerepéről írt. Ahogy fogalmaztak, amíg olyan náci karlendítést végző és antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, mint Z. Kárpát Dániel vannak a pártban, addig a Jobbikban jelen van az antiszemita gondolkodás. 

Megemlítendő, hogy az eset kapcsán több sajtóorgánum – köztük a Magyar Nemzet is – megkereste Z. Kárpát Dánielt, hogy nyilatkozzon az ügyben, azonban ő csak a balliberális Telexet tartotta méltónak arra, hogy válaszoljon, még a Jobbikhoz köthető Alfahírnek sem juttatta el a nyilatkozatát. Érdekes adalék, hogy Z. Kárpát annak a Telexnek nyilatkozott, amely közel kétszázezer eurónyi támogatást kapott a Soros Györggyel szoros kapcsolatokat ápoló, sokszor csak „cseh Sorosnak” nevezett milliárdos, Zdenek Bakala kiadóvállalatától, az Economiától.

Kiderült, hogy kire is gondolt Márki-Zay, amikor azt mondta, a fasisztákat is képviseli!

– reagált Z. Kárpát botrányára Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, utalva Márki-Zay Péternek, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének a korábbi kijelentésére, miszerint: „Mi a kommunistákat és a fasisztákat külön képviseljük”.

– A rossz minőségű felvételből, abból a mosolyból nekem úgy tűnik, hogy az nem egy valódi környezet, de természetesen a Jobbik már kiadott erről egy közleményt, amiben mindenkit megnyugtattak, hogy semmiféle antiszemitizmus nincs Z. Kárpát Dánielben 

– mentegette a ma délutáni, élő Facebook-bejelentkezésében (az ominózus részlet 48:35-től hallható) Márki-Zay Péter a Jobbik alelnökét.

Lapunknak reagált az ügyben Róna Tamás, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet (Zsima) elnöke, aki kijelentette, hogy 

legfontosabb nemzeti ünnepünk, március 15-e előtt két nappal a magasztalódást várják honfitársaink, ám aggasztó és felkavaró, hogy az ünnepre ugyancsak készülő baloldalról rasszista, antiszemita, kirekesztő hangok kerülnek nyilvánosságra.

Továbbá Róna aggasztónak nevezte, hogy a baloldal közös választási listáján előkelő helyen szerepel Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, így a Zsima elnöke szerint az is elképzelhető, hogy az antiszemitizmus a balliberális oldalon képviselethez juthat az Országgyűlésben.

Borítókép: Z. Kárpát Dániel (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.