Márki-Zay szerint árulás, hogy nem hazánk területén szállítják a fegyvereket Ukrajnába

Ebben a kiélezett helyzetben különösen veszélyesnek és felelőtlennek minősülnek ezek a kijelentések.

Mediaworks-Hírcentrum
2022. 03. 02. 10:52
Budapest, Móricz Zsigmond krt. Országgyűlési választás kampánykörút. Márky-Zay Péter, Karácsony Gergely, Orosz Anna Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter szerint árulás, hogy Magyarország nem enged át a területén fegyvereket Ukrajnába. A baloldal miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című keddi műsorában arra hivatkozott, hogy korábban a kormány engedte, hogy a területén keresztül szállítsanak orosz fegyvereket, ám akkor nem volt háború. – Az is egy árulás, azért azt szögezzük le, hogy amikor Szerbiába kellett orosz fegyvereket átengedni, akkor Orbán átengedte őket. Most pedig azzal a hazugsággal jön, hogy az Európai Unió fegyvereit majd a magyarok ellen használják. Könyörgöm! Milyen logika ez? – hangoztatta Márki-Zay.

Azért is különös a hódmezővásárhelyi polgármester kirohanása, mert 

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban soha nem látott súlyosságú retorziót ígért az orosz–ukrán konfliktusba beavatkozó államoknak.

Putyin az orosz atomarzenált is magasabb készültségi fokozatba rendelte, s egyes szakértők 20-30 százalék esélyt látnak rá, hogy használnak is nukleáris fegyvereket. Ebben a kiélezett helyzetben különösen veszélyesnek és felelőtlennek minősülnek Márki-Zay Péter kijelentései.

Emlékezetes: a baloldali kormányfőjelölt korábban arra a kijelentésre ragadtatta magát, hogy Orbán Viktor egy személyben felelős az ukrajnai háborúért, a konfliktus kitörését követően pedig szinte azonnal katonai erők küldését sürgette Ukrajnába.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.