Hivatalos bejelentés: országszerte véget ért a szavazás

A szavazókörökben megkezdődött a szavazatösszesítés. Előbb az egyéni választókerületi szavazólapokat számolják össze, majd a pártlistásokat és a népszavazási szavazólapokat.

Szemán László
2022. 04. 03. 20:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte minden helyszínen véget ért a szavazás, néhány szavazókörben még kevesen sorban állnak, ők 10-15 percen belül be tudják fejezni a szavazást

 – mondta Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a néhány perce befejeződött sajtótájékoztatóján.

A szavazókörökben megkezdődött a szavazatösszesítés. Előbb az egyéni választókerületi szavazólapokat számolják össze, majd a pártlistásokat és a népszavazási szavazólapokat – mondta. Hozzátette: azzal számolnak, hogy 

várhatóan este 9 után érkezhetnek az első, alacsonyabb feldolgozottságú adatok. 

Nagy Attila felhívta a figyelmet arra: a vasárnapi adatközlések előzetes eredménynek minősülnek. 

Vasárnap este 7 órakor az NVI megkezdte az országgyűlési választásra és a népszavazásra hozzájuk érkezett csaknem 140 ezer levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését. Szkennelésre – a kézi számolást megelőzően – azért van szükség, hogy a levélszavazatok előzetes eredményét gyorsan közölni tudják. Vasárnap reggelig 225 ezer levélszavazatot adtak le az arra jogosultak, az NVI vasárnap reggelig 140 ezer érvényes szavazási iratot regisztrált.

Borítókép: A Nemzeti Választási Iroda elnöke, Nagy Attila (Forrás: NVI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.