Kockázatot jelentenek az álcivilek

Az 1995-ös nemzetbiztonsági törvény módosítására van szükség – nyilatkozta a Mediaworks Hírcentrumának Horváth József, a polgári elhárítás egykori műveleti főigazgató-helyettese, a Katonai Biztonsági Hivatal és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat volt főigazgató-helyettese.

Mediaworks-Hírcentrum
2022. 04. 08. 5:50
SOROS GYÖRGY
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: Olivier Hoslet Forrás: MTI/EPA pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő szerint a csaknem harmincéves jogszabályban a nemzetbiztonsági kockázat definícióját kellene hozzáigazítani a kor elvárásaihoz. Erre jelenleg meg is van a lehetőség, hiszen a kormányoldalnak megvan a törvény módosításához szükséges kétharmados többsége.

A vezérőrnagy úgy véli, szükség lenne arra is, hogy átvilágítsák az ország­gyűlési képviselőket még az előtt, hogy felvennék a mandátumukat. Horváth József felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg csak az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságának tagjait világítja át az Alkotmányvédelmi Hivatal, márpedig bármelyik képviselő birtokába is kerülhetnek olyan információk, amelyek érzékenyek a magyar nemzet biztonsága szempontjából.

A képviselők átvilágítása során együtt lehetne működni a partnerszolgálatokkal, sokféle megoldás létezik, és nem dughatjuk homokba a fejünket– fejtette ki Horváth, hozzátéve: nem zárhatjuk ki azt sem, hogy bármely állam oldaláról érkezhet olyan fenyegetés, amely ellen fel kell tudnunk lépni.

A politikai célokat szolgáló, külföldről finanszírozott civil szervezetek esetében Horváth József úgy látja, az az alapkérdés, hogy melyek azok, amelyek aktívan bele kívánnak szólni az adott ország belpolitikai életébe. – Ha erre tudunk válaszolni, akkor leegyszerűsödnek a problémák, hiszen ha valaki be akar avatkozni egy állam demokratikus működésébe, az már kockázatot jelent – hangoztatta.

Szerinte ennél is nagyobb kockázat, amikor bizonytalan eredetű pénzből kifejezetten külföldön mutatnak negatív képet hazánkról, amely anyagi kárt is okozhat Magyarországnak.

Többek között ez is oka annak, hogy eljárások indulnak ellenünk az EU-ban – állapította meg Horváth József.

A Magyar Nemzet a közelmúltban cikksorozatot közölt, amely több órányi Skype-interjú alapján mutatta be a Soros Györgyhöz (képünkön) köthető nem kormányzati szervezetek (NGO-k) működését. Az amerikai spekuláns Nyílt Társadalom Alapítványok által finanszírozott szervezetek különféle volt és jelenlegi vezetői maguk fedték fel a médiára gyakorolt befolyást és azt, hogy milyen torz, hamis képet festenek Magyarországról és Lengyelországról a nemzetközi sajtóban.

A SorosLeaks-cikksorozatunkban ismertettük a Soros-alapítvány volt vezetőjével, Andrej Noskóval készült interjúrészleteket, idéztük Dalibor Rohac szlovák származású kutatót, az American Enterprise Institute munkatársát, valamint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) projektvezetőjét, Asbóth Mártont, Jeney Orsolyát, az Amnesty International magyarországi vezetőjét és a 24.hu korábbi újságíróját, Kálmán Mátyást is.

A nyilatkozatokból egyértelműen kiderült, hogy a Soros-világhoz tartozó NGO-k és kommuniká­ciós hálózatok tudatosan manipulálják a közvéleményt hazánk lejáratása érdekében, megvásárolnak újságírókat, a valóságtól elrugaszkodott, hamis jelentéseket gyártanak Magyarországról, amelyeket a fősodratú médiában terjesztenek.
Arról is beszéltek Soros emberei, hogy a nemzetközi baloldal és a hozzájuk kötődő sajtó kettős mércét alkalmaz a kelet-közép-európai térség országaival szemben attól függően, hogy milyen színezetű kormány irányítja az adott államot. Elismerték azt is, hogy Magyarországon nyoma sincs diktatúrának, és miközben a nyilvánosság előtt folyamatosan a rezsimtől rettegnek, valójában semmilyen akadályba nem ütközik hazánkban a nem kormányzati szervezetek, vagyis az NGO-k működése.

Fotó: Soros György (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.