Pálinkás József és Gémesi György sem csatlakozik Márki-Zay új pártjához

Pedig a kampány alatt mindketten szoros szövetségben álltak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: Mandiner2022. 04. 12. 8:20
Pálinkás József
Budapest, 2014. november 5. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggõ feladatok ellátásáért felelõs kormánybiztos sajtótájékoztatót tart a Parlament Gobelin termében 2014. november 5-én. A kormánybiztos elmondta, hogy jelentõsen több forrás jut kutatás-fejlesztésre és innovációra az elkövetkezõ idõszakban. Jobbról Kurucz Éva kormányszóvivõ. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, egyre több korábbi szövetségese fordul el tőle a történelmi választási vereségét követően. Hétfőn délután kiderült, hogy sem Pálinkás József, sem Gémesi György nem kíván vele politikailag együttműködni egy új párt alapításában – számolt be a Promenád.24.hu. A portál emlékeztet: a napokban Márki-Zay kinyilatkoztatta, hogy

az általa vezetett ellenzéki összefogás súlyos választási vereségét követően új pártot alapít.

Ezt vasárnap esti Facebook-élőjében is megerősítette, hozzátéve, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomból kinövő új jobbközép párttal indulni akar a 2024-es európai parlamenti választáson is – olvasható a Mandiner cikkében.

Pálinkás és Gémesi szoros szövetségben álltak Márki-Zay Péterrel

Hétfőn azonban kiderült, hogy két olyan politikus sem akar csatlakozni Márki-Zay új pártjához, akiket korábban a legszorosabb szövetségesei között emlegetett, sőt, akiknek politikai formációit tulajdonképpen be akarta olvasztani. Pálinkás József akadémikusról, az Új Világ Néppárt elnökéről és Gémesi Györgyről, Gödöllő polgármesteréről, az Új Kezdet alapítójáról, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökéről van szó.

A lap az ATV.hu-t idézve azt írja: Pálinkás közölte, őt még nem kereste meg senki az új párt megalakításával kapcsolatban. Sőt, az ATV.hu-tól értesült a bejelentés híréről, és rögtön elárulta:

nem hiszi, hogy bármilyen új pártba belépne.

Hasonlóan nyilatkozott korábban Gémesi György is, aki néhány napja a Klubrádióban azt mondta: 

nem gondolkodik pártalapításban, Gödöllő városa és az önkormányzati szövetség elég munkát ad neki, és elég nagy kihívást is jelent számára.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pálinkás József (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.