Soltész Miklós: A béke megőrzéséről szól a szavazás

Az államtitkár szerint Magyarországon a gyermekeket olyan ideológiák veszélyeztetik, amelyek ellen képtelenek védekezni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 03. 15:00
SOLTÉSZ Miklós
Budapest, 2021. december 6. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 6-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi szavazás egyrészt az ország békéjének a megőrzéséről, másrészt a 18 év alattiak megvédéséről szól – jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, miután lengyel újságírókkal találkozott a BOK csarnokban.

Az országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP-re szavazók elutasítják azt, hogy Magyarország belekeveredjen a háborúba – hangsúlyozta Soltész Miklós. Hozzátette: az ellenzék azt „sugallja, állítja”, hogy fegyveres módon, akár katonákkal vagy fegyverszállításokkal részt kell venni a háborúban.
Látjuk a sok szenvedést, a gyerekeket, felnőtt lányokat és asszonyokat, akiknek a férfi hozzátartozóik otthon kellett maradjanak, a háború részeivé váltak – mondta a menekültek ellátására kijelölt BOK csarnokban.

Magyarországon a gyermekeket olyan ideológiák veszélyeztetik, amelyek ellen képtelenek védekezni

– jelentette ki az államtitkár a népszavazásról, ezért arra kérte a szavazókat, hogy négy nemmel támogassák a törvényt a 18 év alattiak megvédéséről az életidegen ideológiákkal szemben. Úgy fogalmazott: „Ezeket az ideológiákat messziről kívánják ránk erőltetni, az egész rövid ideig fog tartani, de a lelkekben hatalmas pusztítást fog végezni”.A lengyel újságírókkal folytatott találkozójáról úgy számolt be, hogy a védekezésről, a családok támogatásáról szerzett tapasztalataikat osztották meg.
A két nemzet között ugyan nézetkülönbségek vannak, összességében azonban a lengyelek és a magyarok ugyanúgy békességet szeretnének, és az emberéletek mentését tartják fontosnak – emelte ki.

Magyarország egyértelmű érdeke, hogy ne keveredjen bele a háborúba, ezért nem viszünk sem fegyvert, sem katonát, és a fegyverszállítmányokat sem engedjük át az országon – jelentette ki. Hozzátette: megértik, ha a lengyelek ezt másképp gondolják.
 Soltész Miklós elmondta, számít arra, hogy a különféle álláspontok hosszabb távon nem befolyásolják a négy visegrádi ország együttműködését, „fantasztikus kapcsolatrendszerét”.

Borítókép: Soltész Miklós (Fotó: Kovács Attila)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.