Gulyás Gergely: Magyarország békéjét és biztonságát minden körülmények között meg kell őrizni

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 03. 14:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az országgyűlési választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

– jelentette ki Gulyás Gergely vasárnap Budapesten, miután leadta a szavazatát. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint óriási tétje van a választásnak, mégpedig az, hogy Magyarország továbbhalad-e az elmúlt évtizedben megtapasztalt fejlődés útján.

– A kampányban azonban e fölé nőtt a háború és a béke kérdése, amelyben úgy látja, hogy ellentétesek az álláspontok. A kormánypártok azt mondják, hogy Magyarország békéjét és biztonságát minden körülmények között meg kell őrizni 

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

– Az orosz–ukrán háborúban van álláspontunk, hogy ki a hibás, de az az egyértelmű véleményünk, hogy nekünk nem szabad belesodródni ebbe a háborúba, nekünk távol kell ettől magunkat tartani – fogalmazott Gulyás Gergely. Hozzátette: ezért fegyverszállítmányt sem szabad küldeni, és olyan energetikai szankciókat sem szabad elfogadni, amelyek károsabbak Európára és Magyarországra, mint az oroszokra nézve. Továbbá a miniszter kijelentette, hogy győzelemre számít az országgyűlési választáson.

Gulyás a gyermekvédelmi népszavazásról szólva hosszú távon az egyik legfontosabb kérdésnek nevezte azt, hogy a gyermekvédelem feltételei adottak lesznek-e.

– Európában azt látni, hogy – például Németországban már 14 éves kor felett – szabadon meg akarják engedni egy kisfiúnak vagy kislánynak a döntést arról, hogy ellenkező neme legyen. Erre határozottan és még időben nemet kell mondani, és most van itt a pillanat – hívta fel a figyelmet.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.